Dynasty tietopalvelu Haku RSS Itä-Suomen yliopisto

RSS-linkki

Kokousasiat:
https://dyn10web.uef.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30

Kokoukset:
https://dyn10web.uef.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30

Terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto
Pöytäkirja 12.06.2025/Pykälä 7


 

 

Dnro 623/01.01.03/2025

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 7

Esitys yliopistolehtorin, elintarviketiede (Food Science) tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 10 mukaan dekaanin tehtävänä on päättää tiedekuntaneuvostoa kuultuaan neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään valittavasta (pois lukien professorit, vanhemmat yliopistonlehtorit ja vanhemmat kliiniset opettajat).

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä, on ollut haettavana elintarviketieteen (Food Science) yliopistonlehtorin tehtävä toistaiseksi.

 

Tehtävää haki määräaikaan mennessä viisi (5) hakijaa: PhD Carlos Gomez Gallego, PhD Sayyed Morteza Safavi, MSc Christian Baltini, PhD Sahar Akhavan-Mahdavi ja PhD Maryam Azizkhani.

 

Yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö).

 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö).

 

Tehtäväntäyttötoimikunta toteaa (liite), että neljällä hakijoista on tehtävään vaadittava, soveltuva tohtorintutkinto sekä näyttöjä ja ansioita opetus- ja tutkimustyöstä. Carlos Gomez Gallegolla on hakijoista eniten yliopistopedagogisia opintoja ja laaja-alaisin kokemus opetus- ja tutkimustyöstä tehtävään soveltuvalla alalla.

 

Tehtäväntäyttötoimikunta esittää, että PhD Carlos Gomez Gallego nimitetään yliopistonlehtorin (elintarviketiede) tehtävään toistaiseksi 1.1.2025 alkaen.

 

Carlos Gomez Gallegolla on tohtorin tutkinto (Food Technology, Nutrition and Food Science) vuodelta 2014 University of Murciasta. Hänelle on myönnetty ravitsemustieteen (Functional Foods, Nutrition and Microbiota) dosentin arvo vuonna 2021 Itä-Suomen yliopistosta.

 

Carlos Gomez Gallegon CV ja julkaisuluettelo ovat liitteenä.

 

Opetusnäytettä ei vaadita.

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.