Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 2025/02.00.00/2020

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 7

Tiedekunnan talousarvio vuodelle 2021

Itä-Suomen yliopiston talousarvio 2021 on edennyt valmistelussaan loppuvaiheeseen. Tiedekuntien, erillis- ja palveluyksiköiden budjeteista muodostuu yliopiston virallinen talousarvio vuodelle 2021, jonka yliopiston hallitus hyväksynee yliopiston kaikille vastuualueille 14.12.2020 (johtosääntö 3 §).

 

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta on laatinut vastuualueilleen perusrahoituksen ja täydentävän rahoituksen kehysbudjetin. Tiedekuntien perusrahoitus muodostuu pääasiassa yliopiston rahoitusmallin kautta saatavasta rahoituksesta ja yliopiston kohdentamasta strategisesta rahoituksesta, johon sisältyy luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa tohtorinkoulutuspaikkojen palkkatukirahat, muu strateginen rahoitus (mm. RC-tuki ja strategisten rekrytointien siltarahoitus) sekä muut erilliset varaukset. Lisäksi tiedekunnan talousarvio sisältää strategiaperusteista rahoitusta 3,17 M€, jonka myönnön perusteena on tiedekunnan strateginen kehittämisohjelma vv. 2021-2024. Tiedekunnan rahoitusmallin kautta saama rahoitus on 18,56 M€ ja valtionrahoituksen liikevaihto kokonaisuudessaan 25,70 M€.

 

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan täydentävän rahoituksen tavoitetaso vuodelle 2021 on vähintään 27,8 milj. euroa. Tavoitetaso koostuu täydentävän rahoituksen tuotoista 25,6 M€, alenevan pääoman rahastojen tuotoista 8 000 € (omakatteiset rahastot) sekä vuodelle 2021 arvioiduista 2,2 M€ investointiavustuksista (sis. omarahoitusosuudet). Täydentävän rahoituksen liikevaihdoksi on arvioitu 25,75 M€ ja tiedekunnan kokonaisrahoituksen liikevaihdoksi 51,45 M€.

 

Tiedekunnan sisäisessä rahajaossa noudatetaan yliopiston ansaintamallia. Tilakustannusten (sisäinen vuokra) kattamisessa käytetään keskimääräistä neliöhintaa, jolla kompensoidaan mm. rakennuskohtaisia vuokraeroja.

 

Tiedekunnan dekaani esittelee kokouksessa tiedekunnan vuoden 2021 talousarvion. Yliopiston johtosäännön mukaisesti tiedekuntaneuvosto käsittelee ja lausuu tiedekunnan strategiasta ja tiedekunnan talousarviosta (johtosääntö 9 §).

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee tiedekunnan talousarvion vuodelle 2021.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa