Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 1984/01.01.03/2020

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 12

Dekaanin ehdotus KM Anne Postin ottamisesta yliopisto-opettajan (monimateriaalinen käsityö, erityisesti teknologiakasvatus) tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Yliopisto-opettajan (monimateriaalinen käsityö, erityisesti teknologiakasvatus) tehtävä sijoittuu soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osastoon. Tehtävää on hoitanut määräaikaisessa työsuhteessa KM Anne Posti 1.8.2019 alkaen.

 

Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto on esittänyt, että KM Anne Posti otetaan yliopisto-opettajan (monimateriaalinen käsityö, erityisesti teknologiakasvatus) tehtävään 1.8.2021 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Yliopisto-opettajan tulee olla soveltuvan ylemmän yliopistotutkinnon suorittanut henkilö, jolla on hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan ja hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §). Lisäksi tehtävään valittavalta vaaditaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukaiset opettajan pedagogiset opinnot (väh. 35 ov / 60 op). Opetustehtävien alaan liittyvällä käytännön perehtyneisyydellä tarkoitetaan kokemusta korkeakouluopetuksesta sekä erityisesti teknologiakasvatuksesta.

 

KM Anne Posti täyttää johtosäännössä mainitut yliopisto-opettajan palvelussuhteen ehdot ja yliopisto-opettajan (monimateriaalinen käsityö, erityisesti teknologiakasvatus) tehtävässä vaadittavat edellytykset. Hänet on valittu määräaikaiseen tehtävään julkisen haun kautta, jolloin on todettu hänellä olevan soveltuva tutkinto ja kokemus.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että KM Anne Posti otetaan yliopisto-opettajan (monimateriaalinen käsityö, erityisesti teknologiakasvatus) tehtävään 1.8.2021 lukien. Postin CV, julkaisuluettelo ja opetusansioiden portfolio ovat liitteinä.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta KM Anne Postin ottamiseksi yliopisto-opettajan (monimateriaalinen käsityö, erityisesti teknologiakasvatus) tehtävään 1.8.2021 lukien. Samalla tiedekuntaneuvosto käsittelee kyseisen tehtävän tehtäväalan ja tehtävämäärityksen, joka on kuvattu osaston esityksissä.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa