Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 789/01.01.02/2020

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 3

Dekaanin esitys Itä-Suomen yliopiston rehtorille LT, dosentti Tuure Kinnusen ottamisesta professorin, kliininen mikrobiologia ja immunologia, tehtävään toistaiseksi: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on 6.5.2020 tekemällään päätöksellä hyväksynyt professorin, kliininen mikrobiologia ja immunologia, tehtävän tehtäväntäyttöselosteen.

 

Haettavana ollutta kliinisen mikrobiologian ja immunologian professorin tehtävää haki määräaikaan mennessä kaksi hakijaa: LT, dosentti Ilkka Junttila ja LT, dosentti Tuure Kinnunen. Hakijayhteenveto on liitteenä.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n 3 momentin mukaan hakijoiden ja kutsuttavien kelpoisuudesta ja ansioista on ennen valintaa pyydettävä lausunto vähintään kahdelta asiantuntijalta, kun henkilö valitaan toistaiseksi voimassa olevaan tai vähintään kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen. Asiantuntijan esteellisyyteen sovelletaan hallintolain (434/2003) 27-29 §:ää.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n 1 momentin mukaan Professorin (Professor) palvelussuhteeseen valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on 21.4.2020 päättänyt, että kliininen mikrobiologia ja immunologia professorin tehtävään otettavalta vaaditaan käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Asiantuntijalausunnot kliinisen mikrobiologian ja immunologian professorin tehtävää hakeneiden kelpoisuudesta ja ansioista on dekaanin päätöksen 16.9.2020 mukaan pyydetty seuraavilta henkilöiltä: professori Anders Sjöstedt (Uumajan yliopisto) ja Peter Andersen (Kööpenhaminan yliopisto). Asiantuntijoiden lausunto on liitteenä.

 

Hakuasiakirjojen ja asiantuntijalausuntojen perusteella tehtäväntäyttötoimikunta esittää, että professorin, kliininen mikrobiologia ja immunologia (Lääketieteen laitos) tehtävään nimitetään LT, dosentti Tuure Kinnunen 1.8.2020 alkaen toistaiseksi. Tehtäväntäyttötoimikunnan esitys ja Tuure Kinnusen hakuasiakirjat ovat liitteenä.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaani tekee rehtorille ehdotuksen professorin tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Tiedekuntaneuvostoa kuultuaan dekaani esittänee rehtorille, että LT, dosentti Tuure Kinnunen otetaan kliinisen mikrobiologian ja immunologian professorin tehtävään 1.1.2021 alkaen toistaiseksi.

 

Tuure Kinnuselta ei vaadita opetusnäytettä, koska hän on antanut opetusnäytteen Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2019.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee nimitysesityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen. Jussi Pihlajamäki ei osallistunut asian käsittelyyn. Puheenjohtajana toimi Jarmo Jääskeläinen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa