Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 1980/01.01.02/2020

 

Valmistelija  

§ 7

Reumatologian professorin tehtävä, tehtäväntäyttöseloste professori Tuulikki Sokka-Islerin kutsumiseksi tehtävään toistaiseksi: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitos ja kliinisen lääketieteen yksikkö esittävät strategisessa henkilöstösuunnitelmassaan vuosille 2021-2023, että yksikössä täytetään osa-aikainen (50 %) Reumatologian professorin tehtävä.

 

Laitos esittää, että tehtävä täytetään kutsumenettelyllä niin, että siihen kutsutaan erikoislääkäri, professori Tuulikki Sokka-Isler toistaiseksi.  Tehtävän sijoitusyksikkö on terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos, kliinisen lääketieteen yksikkö.

 

Keski-Suomen keskussairaalassa on sisätautiyksikön ylilääkärin virka (osastonylilääkäri, reumataudit), jota reumatologian professori hoitaa. Tehtävään liittyvistä järjestelyistä on laadittu sopimus Itä-Suomen yliopiston ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kesken.

 

Kutsumenettelyn perusteena esitetään seuraavaa:

 

Tuulikki Sokka-Isler on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1985 Tampereen yliopistossa, sisätautien erikoislääkärin tutkinnon vuonna 1993 Kuopion yliopistossa ja reumatologian erikoislääkärin tutkinnon vuonna 1996 Tampereen yliopistossa. Reumatologian dosentin arvo hänelle on myönnetty vuonna 2003 Itä-Suomen yliopistosta.

 

Tuulikki Sokka-Isler toimii parhaillaan Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, kliinisen lääketieteen yksikössä reumatologian professorina (vuodesta 2015) ja Jyväskylän keskussairaalassa Reumatologian poliklinikan osastonylilääkärinä/ ylilääkärinä (vuodesta 2010). Aiemmin hän on toiminut vanhempana tutkijana Medicare Oy:ssa ja reumatologian erikoislääkärinä Jyväskylän keskussairaalassa (2007-2010) sekä tutkijana ja apulaisprofessorina Vanderbild University School of Medicinessa, Nashvillessa, Yhdysvalloissa (1999-2006).

 

Tuulikki Sokka-Islerin julkaisuluettelo sisältää 240 kansainvälistä vertaisarvioitua tieteellistä alkuperäisartikkelia. Hän on ohjannut 2 väitöskirjatyötä ja ohjaa parhaillaan kolmea. Hän on toiminut vastaväittäjänä neljä kertaa. Tutkimusrahoitusta Tuulikki Sokka-Isler on hankkinut yksin tai konsortioiden jäsenenä satoja tuhansia euroja.

 

Tuulikki Sokka-Islerin CV ja julkaisuluettelo ovat liitteenä.

 

Edellä esitetyillä perusteilla Tuulikki Sokka-Isler täyttää kutsumenettelyn edellytykset professorin, reumatologia, tehtävään.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n 2 momentin mukaan professorin tehtävä voidaan täyttää kutsusta haettavaksi julistamatta silloin kun tehtävään voidaan kutsua ansioitunut henkilö tai tehtävään valitaan määräajaksi. Tehtävään voidaan valita kutsusta vain henkilö, joka kiistatta täyttää kelpoisuusvaatimukset.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n 1 momentin mukaan professorin (Professor) palvelussuhteeseen valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 6 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus professorin tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä ja johtosäännön 10§ kohdan 5 mukaan dekaani päättää professorin tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Dekaani valitsee myös asiantuntijat antamaan lausunnon professorin tehtävään hakeneista tai kutsuttavasta (johtosääntö 10§ kohta 6).

 

Reumatologian professorin tehtävän tehtäväntäyttöseloste on liitteenä. Tehtäväntäyttöseloste sisältää johtosäännön edellyttävät tehtävänalan ja tehtävänmääritykset. Selosteessa vaaditaan professorin, reumatologia, tehtävään kutsuttavalta käytännöllinen perehtyneisyys tehtävänalaan.

 

Seloste sisältää myös esityksen siitä, että tehtävää täytettäessä käytetään kutsumenettelyä Tuulikki Sokka-Islerin kutsumiseksi tehtävään. Tuulikki Sokka-Islerin suostumus on liitteenä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee ehdotuksen tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa