Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 1779/00.02.01/2020

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 3

Uusien varajäsenten määrääminen tiedekuntaneuvostoon

Vaalijohtosäännön (1.1.2017) 13 §:n mukaan, jos tiedekuntaneuvoston jäsen menettää vaalikelpoisuuden tai eroaa omasta pyynnöstään toimielimen jäsenyydestä, tulee henkilökohtainen varajäsen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Jos varajäsen menettää vaalikelpoisuuden, eroaa omasta pyynnöstään tai hänestä tulee toimielimen jäsen, määrää tiedekuntaneuvosto tiedekuntaneuvoston uudenvarajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi vaalin tuloksen perusteella tai jos se ei ole mahdollista, asianomaista ryhmää kuultuaan.

 

Tiedekuntaneuvoston jäsen, yliopistotutkija Tuulikki Kurki on pyytänyt eroa tiedekuntaneuvoston jäsenyydestä siirryttyään hoitamaan professorin tehtävää filosofisessa tiedekunnassa 1.1.2021 lukien. Kurjen varajäsenestä ylipistonlehtori Simo Häyrysestä tulee näin ollen tiedekuntaneuvoston varsinainen jäsen.

 

Tiedekuntaneuvoston jäsen, yliopistonlehtori Jonna Koponen on puolestaan menettänyt vaalikelpoisuutensa työvapaan johdosta Itä-Suomen yliopiston tehtävästä 1.1.2021 lukien. Koposen varajäsenestä, yliopistonlehtori Hanna Savolaisesta tulee näin ollen tiedekuntaneuvoston varsinainen jäsen. 

Tiedekunnan Muu opetus- ja tutkimushenkilöstö sekä Muu henkilöstö -ryhmä on esittänyt Simo Häyrysen varajäseneksi tutkimuspäällikkö Joni Virkkusta ja Hanna Savolaisen varajäseneksi yliopistonlehtori Outi-Maaria Palo-ojaa.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että yliopistonlehtori Simo Häyrysestä ja yliopistonlehtori Hanna Savolaisesta on tullut tiedekuntaneuvoston varsinaisia jäseniä.

 

Tiedekuntaneuvosto määrää tiedekuntaneuvostoon Simo Häyrysen varajäseneksi tutkimuspäällikkö Joni Virkkusen ja Hanna Savolaisen varajäseneksi yliopistonlehtori Outi-Maaria Palo-ojan vuoden 2021 loppuun kestäväksi toimikaudeksi.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa