Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 74/03.00.01/2021

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 15

Terveystieteiden tiedekunnan tutkinto-ohjelmien lukuvuoden 2021-2022 opetussuunnitelmien vahvistaminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9.4 §:n 4 kohdan mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista.

Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön (1.8.2019) 20 §:n mukaan jokaisesta tutkinto-ohjelmasta laaditaan opetussuunnitelmat, joita arvioidaan ja kehitetään säännöllisesti.

Opetussuunnitelman tulee sisältää osaamistavoitteet ja sisällöt, joita tutkinnoille ja niiden osille on asetettu, osaamisen arviointimenetelmät, opetusmuodot, ilmoittautumiskäytännöt ja muut tutkintovaatimukset.

Opetussuunnitelmasta tulee käydä ilmi

1. koulutuksen tehtävä,

2. koulutuksen tieteelliset ja ammatilliset tavoitteet,

3. tutkintorakenne opintojaksoineen ja laajuuksineen,

4. opintojaksokuvaukset suomeksi ja englanniksi,

5. suunnitelma pää- ja sivuaineopiskelijoiden ohjauksesta ja HOPS-neuvonnan järjestämisestä.

 

Listan liitteinä 1-2 on farmasian laitoksen farmaseutin ja proviisorin koulutusohjelmien opetussuunnitelmat. Opetussuunnitelmaan tehdyt muutokset esitetään kokouksessa.

Listan liitteenä 3 on hammaslääketieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma ja opetusohjelma, jotka on käyty läpi hammaslääketieteen yksikön johtoryhmässä 3.2.2021. Koulutusohjelman opetussuunnitelma, sisältää tutkintorakenteen vuonna 2021 opintonsa aloittaville, sekä yhteenvedon hammaslääketieteen tutkinto-ohjelman eri vuosikurssien opetusohjelmista lukuvuodelle 2021-2022.

 

Lisäksi esitetään muutoksia vuonna 2019 ja 2020 aloittaneiden tutkintorakenteeseen.  Kliiniseen vaiheeseen tulee seuraava muutos: Endodontia 3,5 jaksoon lisätään 1 op, jatkossa laajuus yht. 4,5 op ja Operatiivinen suu- ja leukakirurgia 4 op vähennetään yksi opintopiste, jatkossa laajuus yht. 3 op.

 

Listan liitteenä 4 on Hoitotieteen laitoksella valmisteltu hoitotieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma lukuvuosille 2021-2022.

 

Hoitotieteen tutkinto-ohjelman OPS:n vahvistamisen yhteydessä vahvistetaan myös sivuaineopintotarjonnassa olevan terveyden edistäminen ja terveystieto -opintokokonaisuus (Asialistan liite 5).

 

Listan liitteenä 6 on lääketieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma, joka on käyty läpi lääketieteen kehittämis- ja arviointitoimikunnassa 1.2.2021. Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma sisältää mm. tutkintorakenteen vuonna 2021 opintonsa aloittaville. Opetussuunnitelmaan tehdyt muutokset verrattuna edelliseen lukuvuoteen on korostettu suunnitelmassa keltaisella. OPS-työn yhteydessä on tehty myös lääketieteen tutkinto-ohjelman keskeisten ohjeiden tarkastelu ja päivitys.

 

Lääketieteen tutkinto-ohjelman OPS:n vahvistamisen yhteydessä vahvistetaan myös kliinisen lääketieteen yksikön sivuaineopintotarjonnassa olevan Lasten ja nuorten psyykkinen hyvinvointi -opintokokonaisuuden opintojaksokuvaukset (Asialistan liite 7).

 

Listan liitteenä 8 on kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä on valmisteltu ravitsemustieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma lukuvuodelle 2021 - 2022.

 

Listan liitteenä 9 on kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä on valmisteltu terveyden edistämisen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma lukuvuodelle 2021 - 2022.

 

Listan liitteenä 10 on Farmasian laitoksella valmisteltu MDP in General Toxicology kansainvälisen maisteriohjelman opetussuunnitelma lukuvuodelle 2021 - 2022.

 

Listan liitteenä 11 on kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä on valmisteltu MDP in Public Health kansainvälisen maisteriohjelman opetussuunnitelma lukuvuodelle 2021 -  2022.

 

Koe-eläinkeskuksessa on valmisteltu esitys koe-eläinkeskuksen tarjoamien opintojaksojen kuvausten hyväksyminen lukuvuodelle 2021  -  2022.

 

Opintojaksokuvaukset on koottu tiedekunnan SharePoint -alustalle.

 

Opetussuunnitelmiin sisältyvien opintojaksojen kuvaukset ovat nähtävissä SharePoint -alustalla TT opintojaksokuvaukset (https://studentuef.sharepoint.com/sites/TTopintojaksokuvaukset) . Sharepoint alustalla on myös nähtävissä Terveystieteiden tiedekunnan laitoksilla valmisteltu kansainvälisille vaihto-opiskelijoille suunnattu opetustarjonta lukuvuodelle 2021-2022.

 

Esitys Päätetään lukuvuoden 2021-2022 terveystieteiden tiedekunnan opetussuunnitelmien, sivuaineiden opetussuunnitelmien vahvistamisesta sekä kansainvälisille vaihto-opiskelijoille suunnatun opetustarjonnan vahvistamisesta.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa