Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 1995/01.08.00/2020

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 19

Kirurgian, erityisesti sydänkirurgisen tutkimuksen dosentin arvon myöntäminen LT Jari Haloselle

LT, kirurgian erikoislääkäri Jari Halonen on esittänyt, että hänelle myönnettäisiin kirurgian, erityisesti sydänkirurgisen tutkimuksen, dosentin arvo Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden tiedekunnassa. Hakijan CV ja julkaisuluettelo ovat liitteenä.

 

Terveystieteiden tiedekunnan dosenttitoimikunta on todennut kokouksessaan, että kirurgian, erityisesti sydänkirurgisen tutkimuksen dosentuuri on tarkoituksenmukainen opetuksen ja tutkimuksen kannalta. Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on kutsunut asiantuntijoiksi antamaan lausunto LT Jari Halosen tieteellisestä pätevyydestä hakemaansa dosentuuriin apulaisprofessori Jarmo Gunnin (Turun yliopisto ja TYKS) ja emeritusprofessori Juhani Airaksisen (Turun yliopisto).

 

Apulaisprofessori Gunn ja emeritusprofessori Airaksinen ovat antaneet lausuntonsa 4.1.2021. Molemmat asiantuntijat pitävät LT Jari Halosta tieteellisesti pätevänä hakemaansa dosentuuriin ja puoltavat dosentin arvon myöntämistä. Asiantuntijoiden lausunnot ovat liitteenä.

 

Yliopistolain (558/2009) 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Terveystieteiden tiedekunnan dosenttitoimikunta on todennut käsitellessään LT Jari Halosen hakemusta, että hakija täyttää terveystieteiden tiedekunnan kriteerit opetustaidon osalta.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 8 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Hakija täyttää yliopistolain 89 §:ssä dosentilta vaadittavan kelpoisuuden sekä terveystieteiden tiedekunnan dosentuuriohjeen dosentin arvoon vaadittavat kriteerit.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että hakija täyttää yliopistolain 89 §:ssä dosentilta vaadittavan kelpoisuuden sekä terveystieteiden tiedekunnan dosentuuriohjeen dosentin arvoon vaadittavat kriteerit ja päättää myöntää LT Jari Haloselle kirurgian, erityisesti sydänkirurgisen tutkimuksen, dosentin arvon.

 

Päätös Esityksen mukainen. Eemu Väliaho ei osallistunut asian käsittelyyn.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa