Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 482/01.01.02/2021

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 4

Dekaanin ehdotus rehtorille lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan osa-aikaisen (20 %) professorin tehtävän täytöstä. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan osa-aikainen (20 %) professorin tehtävä on sijoitettu luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan sovelletun fysiikan laitokselle. Osa-aikainen professuuri (20%) täytetään toistaiseksi 1.4.2021 alkaen.

 

Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan professorin osa-aikaiseen (20 %) tehtävään esitetään kutsuttavaksi professori Juha Töyräs. Hän on hoitanut vastaavaa osa-aikaista (60 %) professuuria kutsuttuna 15.2.2010 alkaen ja edelleen 5-vuotisena osa-aikaisena (60%) professorina 1.1.2018 alkaen. Edellisten järjestelyjen taustalla on ollut professuuriin yhdistetty osa-aikainen ylifyysikon viran hoitaminen Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirissä.

 

Asiantuntijalausuntoinaan 19.6.2015 professori Arthur FT Mak (The Chinese University of Hong Kong, Biomedical Engineering) ja 11.8.2015 professori Michael D. Buschmann (Biomedical Science and Technology Research Group (FRSQ) Dept. Chemical Engineering and Inst. Biomedical Engineering, Canada) ovat todenneet professori Juha Töyräksen kiistatta kelpoiseksi lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan professorin tehtävään. Asiantuntijalausunnot ovat esittelylistan liitteenä.

Huomioiden professori Juha Töyräksen erinomainen ansioituminen professuurin tehtävien hoidossa sekä sittemmin muissa työtehtävissä, voidaan todeta em. asiantuntijalausuntojen vahvistavan edelleen lainmukaisen kelpoisuuden myös po. professuurin hoitoon.

 

Professori Juha Töyräksen cv ja julkaisuluettelo ovat esittelylistan liitteenä.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n mukaan professorin tehtävä voidaan täyttää kutsusta haettavaksi julistamatta silloin, kun tehtävään voidaan kutsua ansioitunut henkilö tai tehtävään valitaan määrärajaksi. Tehtävään voidaan valita kutsusta vain henkilö, joka kiistatta täyttää kelpoisuusvaatimukset.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n mukaan professorin palvelusuhteeseen toistaiseksi tai yli kaksivuotiskaudeksi valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n mukaan dekaani päättää professorin tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Dekaani päättää, vaaditaanko professorilta käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan. Dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan osa-aikaisen (20 %) professorin tehtävän tehtäväntäyttöseloste sisältää johtosäännön edellyttämät tehtäväalan ja tehtävämäärityksen sekä esityksen tehtävään kutsuttavasta. Luonnos tehtäväntäyttöselosteesta liitteenä.

 

Kutsuttava on hyväksynyt tehtäväntäyttöselosteen ja tehtävämäärityksen.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan osa-aikaisen (20 %) professorin tehtäväntäyttöselosteen sekä dekaanin ehdotuksen tehtävään kutsuttavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa