Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 875/01.01.02/2021

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 4

Sisätautien professorin tehtävä, tehtäväntäyttöseloste professori Jari Laukkasen kutsumiseksi tehtävään toistaiseksi: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitos ja kliinisen lääketieteen yksikkö esittävät strategisessa henkilöstösuunnitelmassaan vuosille 2021-2023, että yksikössä täytetään sisätautien professorin tehtävä.

 

Laitos esittää, että tehtävä täytetään kutsumenettelyllä niin, että siihen kutsutaan professori Jari Laukkanen toistaiseksi. Tehtävän sijoitusyksikkö on terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos, kliinisen lääketieteen yksikkö. Työskentelypaikka on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Keski-Suomen keskussairaala.

 

Kutsumenettelyn perusteena esitetään seuraavaa:

 

Jari Laukkanen on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1998 ja filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2006 Kuopion yliopistossa. Jari Laukkaselle on myönnetty Kuopion yliopistosta kokeellisen kardiologian dosentin arvo vuonna 2007 ja samana vuonna hän on suorittanut kardiologian erikoislääkärin tutkinnon.

 

Jari Laukkanen toimii parhaillaan Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, kliinisen lääketieteen yksikössä sisätautien professorina ja kardiologian osaston ylilääkärinä Keski-Suomen keskussairaalassa. Jari Laukkanen on toiminut professorina Jyväskylän yliopistossa (2018-2020), kardiologina ja yksikön johtajana Lapin keskussairaalassa (2007-2014) ja erikoistuvana lääkärinä eri sairaaloissa (2000-2007).

 

Jari Laukkasen julkaisuluettelo sisältää 264 kansainvälisiä alkuperäisartikkeleita ja meta-analyyseja. Hän on ohjannut viisi väitöskirjatyötä ja ohjaa parhaillaan kuutta. Jari Laukkanen on toiminut esitarkastajana seitsemässä väitöskirjatyössä ja toiminut vastaväittäjänä kolme kertaa sekä dosenttiasiantuntijana kerran. Tutkijanuransa aikana Jari Laukkanen on hankkinut yhteensä noin 1,4 milj. euroa tutkimusrahoitusta.

 

Jari Laukkasen CV ja julkaisuluettelo ovat liitteenä.

 

Edellä esitetyillä perusteilla Jari Laukkanen täyttää kutsumenettelyn edellytykset professorin, sisätaudit, tehtävään.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n 2 momentin mukaan professorin tehtävä voidaan täyttää kutsusta haettavaksi julistamatta silloin kun tehtävään voidaan kutsua ansioitunut henkilö tai tehtävään valitaan määräajaksi. Tehtävään voidaan valita kutsusta vain henkilö, joka kiistatta täyttää kelpoisuusvaatimukset.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n 1 momentin mukaan professorin (Professor) palvelussuhteeseen valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 6 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus professorin tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä ja johtosäännön 10§ kohdan 5 mukaan dekaani päättää professorin tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Dekaani valitsee myös asiantuntijat antamaan lausunnon professorin tehtävään hakeneista tai kutsuttavasta (johtosääntö 10§ kohta 6).

 

Sisätautien professorin tehtävän tehtäväntäyttöseloste on liitteenä. Tehtäväntäyttöseloste sisältää johtosäännön edellyttävät tehtävänalan ja tehtävänmääritykset. Selosteessa vaaditaan tehtävään kutsuttavalta käytännöllinen perehtyneisyys tehtävänalaan.

 

Seloste sisältää myös esityksen siitä, että tehtävää täytettäessä käytetään kutsumenettelyä Jari Laukkasen kutsumiseksi tehtävään. Jari Laukkasen suostumus on liitteenä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee ehdotuksen tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa