Dnro 1241/01.01.03/2020

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 5

Dekaanin ehdotus apulaisprofessori/yliopistotutkija, hoitotiede (vakinaistamispolku, Tenure Track) tehtävään otettavasta: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Apulaisprofessori/yliopistotutkijan vakinaistamispolku (Tenure Track), hoitotiede tehtävä on sijoitettu terveystieteiden tiedekuntaan, hoitotieteen laitokselle. Tehtävää hakivat määräaikaan mennessä viisi hakijaa: TtT Marja Härkänen, TtT Krista Jokiniemi, TtT Päivi Kankkunen, TtT Hannele Saunders ja TtT Tarja Välimäki.

 

Tehtävänkuvauksen mukaan " Apulaisprofessorin/yliopistotutkijan, hoitotiede, tehtävänä on edistää alansa tieteellistä tutkimusta erityisesti hoidon vaikuttavuuden arviointia pitkäaikaisten terveysongelmien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Apulaisprofessori/yliopistotutkija johtaa tutkimushankkeita, hakee aktiivisesti tutkimusrahoitusta ja toimii kansainvälisissä verkostoissa. Tehtäviin sisältyy opetusta hoitotieteen kandidaatti- ja maisterivaiheen opiskelijoille ja tieteellisessä jatkokoulutuksessa, kandidaatin- ja progradu- tutkielmien ja väitöskirjatutkimuksien ohjausta sekä muita laitostehtäviä. Lisäksi tehtäviin sisältyy toimintaa alansa kansallisissa ja kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä.

 

Vakinaistamispolun mukaiseen apulaisprofessorin palvelussuhteeseen valittavalla tulee olla soveltuva tohtorin tutkinto ja hyvä opetustaito sekä edellytykset määräajassa täyttää professorin palvelussuhteen kelpoisuusvaatimukset. Yliopistotutkijan palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito."

 

Kyseisen tehtävän tehtäväntäyttötoimikunta (dekaani Jussi Pihlajamäki (pj), varadekaani Anna-Liisa Levonen, professori Eija Lönnroos) on esittänyt, että tehtävä avataan apulaisprofessorin tasolle ja tehtävään otetaan TtT Marja Härkänen. Hän täyttää johtosäännössä mainitut apulaisprofessorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset. Valintamuistio ja asiantuntijalausunto on liitteenä.

 

Tiedekunnan dekaani esittää yliopiston rehtorille, että yliopistotutkija Marja Härkänen otetaan vakinaistamispolun apulaisprofessorin tehtävään neljän vuoden määräajaksi 1.7.2021 alkaen.

 

Esitys: Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta TtT Marja Härkäsen ottamiseksi apulaisprofessorin, hoitotiede, vakinaistamispolku (Tenure Track), tehtävään.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.