Dnro 715/01.01.03/2021

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 6

Dekaanin esitys akateemiselle rehtorille yliopistolehtorin, ergonomia, tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10§:n 5 momentin, kohdan 9 mukaan dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston toimivaltamääräyksen (1.1.2017) mukaisesti dekaani tekee esityksen neliportaisen uramallin mukaisen toistaiseksi täytettävän tehtävän, pl. professorit, täyttämisestä akateemiselle rehtorille.

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä on ollut haettavana yliopistonlehtorin (ergonomia) tehtävä toistaiseksi.

 

Tehtävää haki määräaikaan mennessä 3 hakijaa: M.Sc. (Tech.) Abhishek Singh, FT Merja Perkiö-Mäkelä ja TtT Pirjo Hakkarainen. Hakijayhteenveto on liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§).

 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö 33§).

 

Kahdella hakijoista on tehtävään vaadittava soveltuva tohtorintutkinto. Tehtäväntäyttötyöryhmä kutsui haastatteluun FT Merja Perkiö-Mäkelän ja TtT Pirjo Hakkaraisen.

 

Tehtäväntäyttöryhmä toteaa arviointimuistionsa (liite) yhteenvetona, että TtT Pirjo Hakkarainen omaa hakijoista parhaimmat edellytykset toimia ergonomian yliopistonlehtorin tehtävässä.

 

Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen laitos esittää, että TtT Pirjo Hakkarainen nimitetään po. yliopistonlehtorin tehtävään toistaiseksi 1.8.2021 alkaen. Lääketieteen laitos puoltaa esitystä.

 

Pirjo Hakkarainen on valmistunut terveystieteiden tohtoriksi vuonna 2017 Itä-Suomen yliopistosta.

 

TtT Pirjo Hakkaraisen CV ja julkaisuluettelo ovat liitteenä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.