Dnro 741/01.01.03/2021

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 8

Dekaanin esitys akateemiselle rehtorille kliinisen opettajan, neurologia, tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, kliinisen lääketieteen yksikössä on ollut haettavan kliinisen opettajan (neurologia) tehtävä toistaiseksi.

 

Tehtävää haki määräaikaan mennessä neljä hakijaa: LT, erikoislääkäri Eero Rissanen, M.Sc. (Tech.) Abhishek Singh, LT, erikoislääkäri Minna Rusanen ja LT, erikoislääkäri Valtteri Julkunen.

 

Kliinisen opettajan palvelussuhteeseen valittavalla tulee olla soveltuva tohtorin tutkinto. Erityisestä syystä kliiniseksi opettajaksi voidaan valita erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin tutkinnon suorittanut taikka erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin oikeudet omaava. Lisäksi kliinisellä opettajalla tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§).

 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö 33§).

 

Kahdella hakijoista on tehtävään vaadittava soveltuva tohtorintutkinto. Hakemusasiakirjojen perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa: Valtteri Julkunen, Eero Rissanen ja Minna Rusanen.

 

Kliinisen lääketieteen yksikkö esittää esityksessään (liite), että LT, erikoislääkäri Minna Rusanen nimitetään po. kliinisen opettajan tehtävään 1.8.2021 alkaen toistaiseksi. Lääketieteen laitoksen johtaja puoltaa esitystä.

 

Minna Rusanen on suorittanut lääketieteen tohtorin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2013 ja valmistunut neurologian erikoislääkäriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2014. CV on liitteenä.

 

Dekaanin 30.5.2021 päätöksen mukaan Minna Rusaselta ei vaadita opetusnäytettä.

 

Itä-Suomen yliopiston toimivaltamääräyksen (1.1.2017) mukaisesti dekaani tekee esityksen neliportaisen uramallin mukaisen toistaiseksi täytettävän tehtävän, pl. professorit, täyttämisestä akateemiselle rehtorille.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.