Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 1374/01.08.00/2020

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 7

Dosentin arvon myöntäminen PhD Muhterem Dindarille

PhD Muhterem Dindar on hakenut Multimodal Methods in Learning Sciences (Oppimistutkimuksen multimodaaliset tutkimusmenetelmät) dosentin arvoa Itä-Suomen yliopistoon. Dosenttihakemus on pantu vireille 10.9.2020 Itä-Suomen yliopiston filosofisessa tiedekunnassa.

 

Yliopistolain (558/2009) 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto on todennut Dindarin hakeman dosentuurin tarkoituksenmukaiseksi osaston opetuksen ja tutkimuksen kannalta seuraavin perustein: "PhD Muhterem Dindarin asiantuntijuus vahvistaa osaston menetelmäosaamista ja edesauttaa kehittämään tarkempia keinoja esim. tilannekohtaisen motivaation ja oppimisprosessien tutkimiseen."

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Filosofisen tiedekunnan dekaani päätti kutsua asiantuntijoiksi (24.9.2020) apulaisprofessori Petri Ihantolan (Helsingin yliopisto) ja professori Kristian Kiilin (Tampereen yliopisto) antamaan lausuntonsa PhD Muhterem Dindarin tieteellisestä pätevyydestä Multimodal Methods in Learning Sciences (Oppimistutkimuksen multimodaaliset tutkimusmenetelmät) dosentin arvoa varten. Dekaanin nimeäminä asiantuntijoina toimineet Ihantola ja Kiili puoltavat dosentin arvon myöntämistä Dindarille.

 

Dindar on suorittanut seuraavat tutkinnot: PhD, Computer Education and Instructional Technology, v. 2015 (Anadolu University) ja B.Sc., Computer Education and Instructional Technology, v. 2005 (Ege University). Lisäksi hän on suorittanut pedagogisia opintoja 62 op, ja yliopistopedagogisia opintoja 5 op v. 2020 (Oulun yliopisto). Nykyisessä tehtävässään tutkijatohtorina Dindar on toiminut 1.5.2018 alkaen. Aiemmin Dindar on toiminut mm. tutkijatohtorina vv. 2016-2018 (Oulun yliopisto), tutkijana vv. 2015-2016 (Çanakkale Onsekiz Mart University), tutkimusavustajana vv. 2012-2015 (Anadolu University) ja ICT-opettajana vv. 2009-2012 (Ministry of Education of Turkey).

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009). Dekaani voi vapauttaa hakijan opetusnäytteen antamisesta, jos opetusansiot ovat tiedekunnan dosenttiohjeen mukaisesti todennettavissa muutoin. Dekaani on 7.1.2021 tekemällään päätöksellä vapauttanut Dindarin opetusnäytteen antamisesta ja todennut opetusansiot hakemusasiakirjojen perusteella.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että PhD Muhterem Dindar täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää Dindarille Multimodal Methods in Learning Sciences (Oppimistutkimuksen multimodaaliset tutkimusmenetelmät) dosentin arvon Itä-Suomen yliopistoon.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa