Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 12/00.03.01/2021

 

Valmistelijat rehtori Jukka Mönkkönen ja kehitysjohtaja Soili Makkonen  

§ 4

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Itä-Suomen yliopiston välinen sopimus vuosille 2021-2024

Yliopistolain (558/2009) 14 §:n 2 momentin 6-kohdan mukaan julkisoikeudellisen yliopiston hallituksen tehtävänä on hyväksyä yliopistolain 48 §:n mukainen opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tehtävä sopimus yliopiston puolesta. Yliopistolain 48 §:n mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriö ja yliopisto sopivat määrävuosiksi kerrallaan yliopiston toiminnalle asetettavista koulutus- ja tiedepolitiikan kannalta keskeisistä määrällisistä ja laadullisista tavoitteista sekä niiden toteutumisen seurannasta ja arvioinnista.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on toimittanut sopimuksen vuosille 2021-2024 allekirjoitettavaksi. Yliopistolain 14 §:n mukaisesti hallitus hyväksyy yliopistolain 48 §:n mukaisen opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tehtävä sopimuksen yliopiston puolesta.

 

Sopimus koostuu varsinaisesta sopimuksesta sekä sen kahdesta liitteestä: sopimuksen liite 1. Valtioneuvoston korkeakoulu- ja tiedepoliittisia tavoitteita tukeva strateginen rahoitus 2021-2024 ja sopimuksen liite 2 Korkeakoulujen kansainvälisyysohjelma 2021-2024. Sopimus liitteineen on esityslistan liitteenä 4.   

 

Varsinainen sopimusteksti on käsitelty hallituksessa 11.5. ja ministeriö on vahvistanut sopimustekstin kesäkuussa 2020. Yliopistokohtainen strateginen rahoitus on neuvoteltu yliopiston ja ministeriön välisissä sopimusneuvotteluissa 16.5.2020. Yliopistokohtainen strategian mukainen rahoitus sekä valtakunnalliset tehtävät on vahvistettu koko sopimuskaudelle, samoin koulutus- ja osaamistason nostamiseen kohdennettu strateginen ohjelmarahoitus sekä kansainvälisyyden ja koulutusperäisen maahanmuuton ja integroitumisen edistämisen rahoitus. Korkeakoulujen digitaalisen palveluympäristön kehittämisen rahoitus (3?673?000 €/V) on yliopistojen osalta osoitettu koordinaatiosta vastaavalle Aalto-yliopistolle. 

 

Esitys Hallitus hyväksyy liitteenä 4 sopimuksen opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Hallituksen puheenjohtaja ja rehtori allekirjoittavat sopimuksen.

 

Päätös Esityksen mukaisesti.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa