Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 1848/01.08.00/2020

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 7

Dosentin arvon myöntäminen TT Mari-Anna Auviselle

TT Mari-Anna Auvinen on hakenut Ekumeniikan ja missiologian (Ecumenism and Missiology) dosentin arvoa Itä-Suomen yliopistoon. Dosenttihakemus on pantu vireille 16.11.2020 Itä-Suomen yliopiston filosofisessa tiedekunnassa.

 

Yliopistolain (558/2009) 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Teologian osasto on todennut Auvisen hakeman dosentuurin tarkoituksenmukaiseksi osaston opetuksen ja tutkimuksen kannalta seuraavin perustein: "Mari-Anna Auvisella on harvinaisen laajat yhteistyöverkostot ja hänen liittymisensä yliopiston dosenttikuntaan toisi mukanaan merkittäviä mahdollisuuksia laajentaa kansainvälistä yhteistyötä. Auvisella on myös laaja kokemus sekä missiologian että ekumeniikan alojen käytännön toiminnasta, mikä hyödyttää myös akateemista tutkimusta. Kuten hakemuksesta ilmenee, Auvinen on myös koulutettu ja kokenut kouluttaja ja luennoitsija. Hänen kiinnittymisensä dosentuurin avulla entistä vahvemmin osaston toimintaan on siten perusteltua myös pedagogisesti."

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Filosofisen tiedekunnan dekaani päätti kutsua asiantuntijoiksi (26.11.2020) professori Veli-Matti Kärkkäisen (Fuller Theological Seminary, USA) ja dosentti Minna Hietamäen (Helsingin yliopisto) antamaan lausuntonsa TT Mari-Anna Auvisen tieteellisestä pätevyydestä Ekumeniikan ja missiologian (Ecumenism and Missiology) dosentin arvoa varten. Dekaanin nimeäminä asiantuntijoina toimineet Kärkkäinen ja Hietamäki puoltavat dosentin arvon myöntämistä Auviselle.

 

Auvinen on suorittanut seuraavat tutkinnot: pastoraalitutkinto v. 2014 (Helsingin hiippakunta), teologian tohtorin tutkinnon v. 2011 (Itä-Suomen yliopisto) ja teologian   maisterin tutkinnon v. 1988 (Helsingin yliopisto). Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon v. 2005 (Helsinki Business College), psykodraamaohjaaja-koulutuksen vv. 2002-2005 (Ihmissuhdetyö ry, Helsinki) ja Kirkon kansainvälisen työn erikoistumiskoulutuksen vv. 1995-1996 (Suomen Lähetysseura ja Selly Oak College, Birmingham). Nykyisessä tehtävässään yliopistonlehtorina Auvinen on toiminut 5.11.2020 alkaen, aiemmin hän on toiminut mm. pääsihteerinä vv. 2015-2020 (Suomen Ekumeeninen Neuvosto), Teologian erityisasiantuntijana vv. 2012-2015 (Suomen Lähetysseura), kansainvälisen työn koulutuspäällikkönä vv. 2001-2012 (Suomen Lähetysseura) ja tutkijana vv. 2008-2009 (Helsingin yliopisto).

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009). Dekaani voi vapauttaa hakijan opetusnäytteen antamisesta, jos opetusansiot ovat tiedekunnan dosenttiohjeen mukaisesti todennettavissa muutoin. Dekaani on 4.2.2021 tekemällään päätöksellä vapauttanut Auvisen opetusnäytteen antamisesta ja todennut opetusansiot hakemusasiakirjojen perusteella.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että TT Mari-Anna Auvinen täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää Auviselle Ekumeniikan ja missiologian (Ecumenism and Missiology) dosentin arvon Itä-Suomen yliopistoon.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa