Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 1586/01.08.00/2020

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 6

Dosentin arvon myöntäminen FT Päivi Portaankorva-Koivistolle

FT Päivi Portaankorva-Koivisto on hakenut Matematiikan opettajien ammatillisen kehittymisen (Mathematics Teachers' Professional Learning) dosentin arvoa Itä-Suomen yliopistoon. Dosenttihakemus on pantu vireille 20.10.2020 Itä-Suomen yliopiston filosofisessa tiedekunnassa.

 

Yliopistolain (558/2009) 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Soveltavan kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen osasto on todennut Portaankorva-Koiviston hakeman dosentuurin tarkoituksenmukaiseksi osaston opetuksen ja tutkimuksen kannalta seuraavin perustein: "Portaankorva-Koiviston hakema dosentuuri tuo mukanaan matematiikan pedagogiikan alan tutkimuksellista osaamista ja yhteistyöverkostoja, jotka edesauttavat matematiikan pedagogisen tutkimuksen eteenpäin viemistä osastollamme."

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Filosofisen tiedekunnan dekaani päätti kutsua asiantuntijoiksi (3.12.2020) professori Raimo Kaasilan (Oulun yliopisto) ja professori, emeritus Harry Silfverbergin (Turku) antamaan lausuntonsa FT Päivi Portaankorva-Koiviston tieteellisestä pätevyydestä Matematiikan opettajien ammatillisen kehittymisen (Mathematics Teachers' Professional Learning) dosentin arvoa varten. Dekaanin nimeäminä asiantuntijoina toimineet Kaasila ja Silfverberg puoltavat dosentin arvon myöntämistä Portaankorva-Koivistolle.

 

Portaankorva-Koivisto on suorittanut seuraavat tutkinnot: FT (kasvatustiede) v. 2010 (Tampereen yliopisto), Kasvatustieteen laudatur -opinnot ja sivuaineen pro gradu -tutkielma v. 2005 (Tampereen yliopisto), Kemian cum laude -opinnot v. 2004 (Jyväskylän yliopisto) ja FM v. 1994 (Tampereen yliopisto). Lisäksi hän on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot v. 1994 (Tampereen yliopisto). Nykyisessä tehtävässään yliopistonlehtorina (Helsingin yliopisto) Portaankorva-Koivisto on toiminut 1.8.2011 alkaen. Aiemmin hän on toiminut mm. lehtorina vv. 2001-2011 (Tampereen yliopisto/Tampereen normaalikoulu) ja opettajana vv. 1994-2001 (Ylöjärven kunta).

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009). Dekaani voi vapauttaa hakijan opetusnäytteen antamisesta, jos opetusansiot ovat tiedekunnan dosenttiohjeen mukaisesti todennettavissa muutoin. Dekaani on 16.3.2021 tekemällään päätöksellä vapauttanut Portaankorva-Koiviston opetusnäytteen antamisesta ja todennut opetusansiot

hakemusasiakirjojen perusteella.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että FT Päivi Portaankorva-Koivisto täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää Portaankorva-Koivistolle Matematiikan opettajien ammatillisen kehittymisen (Mathematics Teachers' Professional Learning) dosentin arvon Itä-Suomen yliopistoon.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa