Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 50/01.01.03/2021

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 10

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, sosiaalityö, tehtävään otettavasta: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, sosiaalityö, tehtävä on sijoitettu yhteiskuntatieteiden laitokselle (Kuopion kampus). Tehtävä on ollut haettavana 24.2.2021 päättyneenä aikana. Tehtävää hakivat määräaikaan mennessä YTT Andreas Baldschun, VTT Riti Esberg, YTT Kati Kallinen, YTT Jari Kainulainen, YTT Leena Leinonen, YTT Eine Pakarinen, YTT Piia Puurunen, ja YTM Jenni Rytkönen.

 

Tiedekuntaneuvoston 18.1.2021 käsittelemän tehtäväkuvauksen mukaan: " Yliopistonlehtorin tehtävänä on antaa sosiaalityön perus-, aine- ja syventävää opetusta, harjoittaa alan tutkimusta sekä osallistua oppiaineen tutkimushankkeisiin ja hallintotehtäviin. Yliopistonlehtorin edellytetään antavan opetusta suomen ja englannin kielillä. Yhdessä oppiaineen professorien kanssa yliopistonlehtori kehittää oppiaineen koulutusta ja tutkimusta sekä valmistelee ja koordinoi alan tutkimushankkeita.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n mukaan yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito. Johtosäännön 32 §:n mukaan opetusansioita arvioitaessa luetaan eduksi pedagogisten opintojen suorittaminen.

 

Tehtävään valittaessa otetaan huomioon tieteellinen työ, kokemus opetuksesta ja opinnäytetöiden ohjauksesta, pedagogiset opinnot, tuotetut oppimateriaalit, muut opetustoimessa saavutetut ansiot ja muut tehtävään soveltuvat ansiot sekä tarvittaessa opetusnäyttein osoitettu opetuskyky. Tehtävään valittavalta edellytetään sosiaalityöntekijän kelpoisuutta.

 

Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa englannin kielellä".

 

Yhteiskuntatieteiden laitos on esittänyt, että yliopistolehtorin, sosiaalityö, tehtävään otetaan YTT Kati Kallinen 1.8.2021 lukien. Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

YTT Kati Kallinen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset. Dekaani on laitoksen esityksestä päätöksellään 7.4.2021 vapauttanut YTT Kati Kallisen opetusnäytteen antamisesta, sillä hänen opetusansionsa käyvät ilmi hakemusasiakirjoista.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että YTT Kati Kallinen otetaan yliopistonlehtorin, sosiaalityö, tehtävään 1.8.2021 lukien.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta YTT Kati Kallisen ottamiseksi yliopistonlehtorin, sosiaalityö, tehtävään 1.8.2021 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa