Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 51/01.01.03/2021

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 11

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, sosiaalioikeus, tehtävään otettavasta: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, sosiaalioikeus, tehtävä on sijoitettu yhteiskuntatieteiden laitokselle (Kuopion kampus). Tehtävä on ollut haettavana 24.2.2021 päättyneenä aikana. Tehtävää hakivat määräaikaan mennessä PhD Duah Ebenezer ja HTT Pauli Rautiainen.

 

Tiedekuntaneuvoston 18.1.2021 käsittelemän tehtäväkuvauksen mukaan: "Yliopistonlehtorin tehtävänä on antaa sosiaalioikeuden opetusta sosiaalityön tutkinto-ohjelmassa ja monitieteisillä opintojaksoilla, joissa sovelletaan sosiaalioikeutta esimerkiksi lastensuojelun ja muiden sosiaalihuollon juridisten kysymysten ratkaisuun, sekä harjoittaa alan tutkimusta. Yliopistonlehtorin tehtävänä on kehittää Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja hyvinvointioikeuden tutkimusta ja opetusta, ja hänen odotetaan osallistuvan myös täydentävän tutkimusrahoituksen ja tutkijoiden urapolkujen kehittämiseen osaamisalojensa näkökulmasta.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n mukaan yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito. Johtosäännön 32 §:n mukaan opetusansioita arvioitaessa luetaan eduksi pedagogisten opintojen suorittaminen.

 

Tehtävään valittaessa otetaan huomioon aiempi tieteellinen työ, aiempi opetuskokemus sosiaalioikeuden alalta, pedagoginen koulutus, kokemus opinnäytetöiden ohjauksesta ja muut tehtävään soveltuvat ansiot.

 

Yliopistonlehtorilta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa englannin kielellä"

 

Yhteiskuntatieteiden laitos on esittänyt, että yliopistolehtorin, sosiaalioikeus, tehtävään otetaan HTT Pauli Rautiainen 1.8.2021 lukien. Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

HTT Pauli Rautiainen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset. Dekaani on laitoksen esityksestä päätöksellään 8.4.2021 vapauttanut Rautiaisen opetusnäytteen antamisesta, sillä hänen opetusansionsa käyvät ilmi hakemusasiakirjoista.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että HTT Pauli Rautiainen otetaan yliopistonlehtorin, sosiaalioikeus, tehtävään 1.8.2021 lukien.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta HTT Pauli Rautiaisen ottamiseksi yliopistonlehtorin, sosiaalioikeus, tehtävään 1.8.2021 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa