Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 841/01.01.02/2021

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 4

Dekaanin ehdotus PhD Andreas Fürstin ottamisesta professorin, kansainvälinen myynti (44 %) tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Professorin, kansainvälinen myynti, tehtävä on sijoitettu kauppatieteiden laitokselle. Tehtävää hoitaa on hoitanut ajalla 1.9.2017-31.7.2019 ja 1.8.2019-31.5.2021 PhD Andreas Fürst. Määräaikaisuuden perusteena on määräaikaiset opetusjärjestelyt ja tutkimuksen kansainvälinen tuki.

 

Asiantuntijalausunnot PhD Andreas Fürstin kelpoisuudesta ja ansioista kansainvälisen myynnin professorin tehtävään on vuonna 2017 pyydettiin professori Lynette Ryalsilta (Cranfield University) ja professori Ellen Bolman Pullinsilta (University of Toledo). Asiantuntijat ovat yhteisessä lausunnossaan todenneet Fürstin olevan kiistatta kelpoinen professorin, kansainvälinen myynti tehtävään. Asiantuntijalausunnot ovat liitteenä.

 

Kauppatieteiden laitos on esittänyt, että Fürst otetaan ajalle 1.6.2021-31.12.2022 hoitamaan edelleen kansainvälisen myynnin professorin tehtävää. Perusteluina esitetään seuraavaa: "Andreas Fuerst on toiminut osa-aikaprofessorina Kauppatieteiden laitoksen IBS-ohjelmassa ja tutkimustiimissä työsuhteensa alusta alkaen. Hän tuo IBS tiimiin ja kauppatieteen laitokselle erityisesti osaamista, mikä liittyy hänen tutkimusalueensa korkeatasoisimman tutkimuksen tekemiseen ja sen julkaisemiseen. Hänen oma julkaisutuotantonsa on tasolla, joka on jopa eurooppalaisessa mittakaavassa huomionarvoista (mm. tuotanto kanavissa Journal of Marketing, Journal of Academy of Marketing Science). Tämän osaamisen edelleen jakaminen tutkimusyhteisöllemme on korvaamattoman arvokasta. Professori Fuerst on avoin osallistumaan tutkimuksen rahoitushakemuksiin, joissa hänen osaamisensa ja julkaisuprofiilinsa voi olla ratkaisevaa hakemuksen hyväksymisen näkökulmasta. Professori Fuerst on tuonut myös opetuksen puolella arvokkaan panoksen sekä tohtoritason, että maisteritason opetukseen, nimenomaan kansainväliseen myyntiin liittyen. Kansainvälisen myynnin alue on Suomen yliopistomaailmassa ja jopa koko Euroopassa tutkintotasolla/pääaineohjelmana harvinaista. UEFissa se sen sijaan on IBS ohjelman ydintä. Sen vuoksi tämän alueen osaamisen edelleen vahvistaminen jatkamalla yhteistyötä professori Fuerstin kanssa on tärkeää."

 

PhD Andreas Fürst täyttää Itä-Suomen yliopiston johtosäännössä 31 §:ssä mainitut professorin kelpoisuusvaatimukset. Hän on tieteellisesti pätevä professorin (kansainvälinen myynti tehtävään) tehtävään ja hänellä on hyvä opetustaito sekä tehtävässä vaadittava kielitaito.

 

Dekaanin ehdotus rehtorille on, että PhD Andreas Fürst otetaan ajalle 1.6.2021-31.12.2022 professorin, kansainvälinen myynti (44 %) tehtävään. Määräaikaisuuden perusteena on määräaikaiset opetusjärjestelyt ja tutkimuksen kansainvälinen tuki.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta PhD Andreas Fürstin ottamisesta professorin, kansainvälinen myynti, tehtävään ajalle 1.6.2021-31.12.2022.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa