Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa

 

 

Dnro 809/01.01.03/2021

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 6

Tiedekunnassa täytettäväksi tulevan Tenure Track -tehtävän tehtäväala ja tehtävämääritys. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Tiedekunnan Tenure Track -toimikunta on käsitellyt seuraavan tehtävän tehtäväalan ja tehtävämäärityksen sähköpostikokouksessaan 3.5.2021. Tehtävä on osana tiedekunnan strategista henkilöstösuunnittelua liittyen tutkimuksen ja opetuksen fokusalueisiin.

 

Apulaisprofessori (Tenure Track), proteiininen rakennetutkimus

 

Proteiinien rakennetutkimuksen apulaisprofessorin tehtävä liittyy Itä-Suomen yliopiston strategiassa valittuun kahteen tutkimuksen ja koulutuksen profiilialueeseen "Ympäristön muutos ja luonnonvarojen kestävä käyttö" ja "Ikääntyminen, elintavat ja terveys". Tehtävään valittavan henkilön odotetaan edistävän osaamisellaan ja toiminnallaan erityisesti tutkimusyhteisöjen "Metsät ja biotalous" (FOBI) ja "Monitieteinen lääkekehitys" (DrugTech) tavoitteiden saavuttamista yhteistyössä metsätieteiden osaston ja Terveystieteiden tiedekunnan farmasian laitoksen kanssa. Apulaisprofessori hyödyntää tutkimuksessaan kemian laitoksen proteiinikristallografian ja massaspektrometrian merkittävää infrastruktuuria proteiinien rakenteiden ja toiminnan tutkimuksessa. Tutkimuksen sovellusalueisiin kuuluu biomassan entsymaattisen käsittelyn tutkimus sekä lääkeainekehitys.

 

Apulaisprofessori vastaa osaltaan alansa koulutuksesta ja sen kehittämisestä, ohjaa tutkielmia ja jatko-opintoja sekä avustaa yliopiston toimintaan liittyvissä muissa tehtävissä. Tehtäviin kuuluu tutkimushankkeiden ja -verkostojen suunnittelu ja organisointi, vastuu tutkimusresursseista sekä akateemisia ja yhteiskunnallisia asiantuntijatehtäviä. Hyvä englannin kielen taito on edellytys tehtävän menestyksekkäälle hoitamiselle. Tehtävä on tarkoitus täyttää 1.1.2022 alkaen.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee tehtävämäärityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.

 


Edellinen asia | Seuraava asia Kokousasia PDF-muodossa