Dnro 467/01.01.03/2021

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin tehtävään, alana tietojenkäsittelytiede, otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen.

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä. Tietojenkäsittelytieteen yliopistonlehtorin tehtävämääritys on hyväksytty luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaneuvostossa 20.3.2021.

 

Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tietojenkäsittelytieteen laitos, Joensuun kampus.

 

Tehtävä on ollut julkihaussa ja tehtävään hakivat määräaikaan 17.5.2021 mennessä seuraavat henkilöt: FM Ulla Gain, FT, dosentti Ilkka Jormanainen, FT Oili Kohonen, KTT, dosentti Jussi Koskinen ja MSc Himat Shah.

 

Alakohtaisena arviointiryhmänä toimi tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori Markku Hauta-Kasari, laitoksen varajohtaja yliopistonlehtori Erkki Pesonen ja professori Markku Tukiainen.

Arviointiryhmä haastatteli hakijat FT, dosentti Ilkka Jormanaisen ja KTT, dosentti Jussi Koskisen.

Arviointiryhmä toteaa arviointimuistionsa yhteenvetona, että FT, dosentti Ilkka Jormanainen omaa hakijoista parhaimmat edellytykset toimia tietojenkäsittelytieteen yliopistonlehtorin tehtävässä. Arviointimuistio, Jormanaisen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo ovat esityslistan liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Dekaani on vapauttanut FT, dosentti Ilkka Jormanaisen opetusnäytteen antamisesta sillä perusteella, että hän on suorittanut tietokoneavusteisen opetuksen pedagogiset opinnot (cum laude approbatur, 35 ov, erinomaiset tiedot) sekä antanut opetusnäytteen dosentuuria varten Turun yliopistossa 13.11.2020 arvosanalla hyvä.

 

FT, dosentti Ilkka Jormanainen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT, dosentti Ilkka Jormanainen otetaan tietojenkäsittelytieteen yliopistonlehtorin tehtävään 1.8.2021 alkaen toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.