Dnro 1550/01.01.03/2021

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 18

Dekaanin esitys akateemiselle rehtorille yliopistolehtorin, kansainvälinen terveys, tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10§:n 5 momentin, kohdan 9 mukaan dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston toimivaltamääräyksen (1.1.2017) mukaisesti dekaani tekee esityksen neliportaisen uramallin mukaisen toistaiseksi täytettävän tehtävän, pl. professorit, täyttämisestä akateemiselle rehtorille.

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä on ollut haettavana yliopistonlehtorin (kansainvälinen terveys) tehtävä toistaiseksi.

 

Tehtävää haki määräaikaan mennessä viisi hakijaa: TtM Mina Azimirad, TtT Esther Idehen, Sohaib Khan, TtT Ruth Stephen ja FT Renske Visser. Hakijayhteenveto on liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§).

 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö 33§).

 

Neljällä hakijoista tehtävään vaadittava soveltuva tohtorintutkinto ja yhdellä se oli valmistumassa. Tehtävä on erittäin opetuspainotteinen ja liittyy erityisesti englanninkielisen Master of Public Health-maisteriohjelman vaatimuksiin ja kriteereihin. Tällä on arvioinnissa annettu merkittävä ja keskeinen painoarvo.

 

Tehtäväntäyttöryhmä toteaa arviointimuistionsa (liite) yhteenvetona, että PhD Sohaib Khan täyttää parhaiten hakukuulutuksen mukaiset opetuspainotteisen tehtävän vaatimukset ja on hakijoista pätevin hoitamaan tehtävää.

 

Lääketieteen laitos, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö esittää, että PhD Sohaib Khan nimitetään po. yliopistonlehtorin tehtävään toistaiseksi 1.1.2022 alkaen.

 

Sohaib Khan on valmistunut terveystieteiden tohtoriksi vuonna 2010 Itä-Suomen yliopistosta. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon vuonna 2005 Kuopion yliopiston Master of Public Health - ohjelmassa.

 

Sohaib Khanilta ei vaadita opetusnäytettä.

 

Sohaib Khanin CV ja julkaisuluettelo ovat liitteenä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen. Katri Vehviläinen-Julkunen ei osallistunut asian käsittelyyn.