Dnro 54/01.01.01/2021

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 3

Varadekaanien valinta: luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Yliopiston johtosäännön 10 § 2 momentin mukaan rehtori valitsee yhden tai kaksi varadekaania dekaanin esityksestä tiedekuntaneuvoston toimikaudeksi tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Mikäli tiedekunnassa on kaksi varadekaania, toimii 1. varadekaani ensisijaisesti dekaanin sijaisena. Varadekaanilla tulee olla soveltuva tohtorin tutkinto, joka liittyy tiedekunnan koulutus- ja tutkimusalueisiin.

 

Yliopiston yhteinen haku koskien tiedekuntien varadekaaneja, yksiköiden johtajia ja varajohtajia on päättynyt 7.6.2021 ja hakijoiden arviointi on parhaillaan käynnissä. Tiedekuntaneuvostoa on kuultu varadekaanihakijoista 16.6.2021.

 

Yliopiston johto on linjannut, että tarvittaessa hakijakuntaa voidaan täydentää tiedekunnan ilmoittautumismenettelyn kautta. Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa ilmoittautumismenettely koskee tiedekunnan varadekaanin/varadekaanien sekä yksiköiden varajohtajien valintaa. Perusteluna on riittävän hakijakunnan saaminen harkittaessa kahden varadekaanin mallia tiedekuntaan. Tiedekunnan yksiköiden varajohtajien tehtäviin ei ole kaikissa yksiköissä riittävästi hakijoita.

Ilmoittautumismenettely päättyy 22.6.2021. Tiedekuntaneuvosto on päättänyt kokouksessaan 16.6.2021, että kuulemista jatketaan tarvittavalla tavalla ylimääräisessä tiedekuntaneuvoston kokouksessa 23.6.2021 klo 9.00-9.30.

 

Varadekaanin tehtävää hakeneiden asiakirjat ovat tiedekuntaneuvoston Teams-alustalla.

 

Yliopiston rehtori on delegoinut tiedekuntien varadekaanivalintoja koskevien tiedekuntaneuvostojen kuulemiset dekaaneille.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto keskustelee varadekaanivalinnasta dekaanin johdolla.

 

Päätös Esityksen mukainen. Ilmoittautumismenettelyn kautta varadekaanin tehtävään ovat ilmoittautuneet professori, FT Markku Hauta-Kasari ja yliopistonlehtori, FT Erkki Pesonen.