Dnro 863/01.01.03/2021

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 11

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, opinto- ja uraohjaus, tehtävään otettavasta: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, opinto- ja uraohjaus, tehtävä on sijoitettu kasvatustieteiden ja psykologian osastoon Joensuun kampukselle. Tehtävä on ollut haettavana 15.6.2021 päättyneenä aikana. Tehtävää hakivat: KT Saeed Ahmad, YTT Toni Kosonen, KM Anne Rautaparta, FT Jussi Semi ja YTT Tiina Sotkasiira. Hakijayhteenveto liitteenä.

 

Kasvatustieteiden ja psykologian osasto on esittänyt, että YTT  Toni Kosonen otetaan yliopistonlehtorin, opinto- ja uraohjaus, tehtävään 1.9.2021 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §). Valittavalta edellytetään väitöskirjan jälkeistä tutkimusnäyttöä jollain yksikön tutkimustoiminnan kannalta keskeisellä alalla,  opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukaisia opettajan pedagogisia opintoja (väh. 35 ov / 60 op) sekä hyvää suomen kielen taitoa ja kykyä opettaa myös englannin kielellä. Eduksi katsotaan (jokin tai useampi seuraavista): opinto-ohjaajan kelpoisuus, vahva käytännön perehtyneisyys ohjausalaan (kokemus ohjaustyöstä ja/tai ohjauksen kehittämistehtävistä), kvantitatiivisten tutkimusmenetelmien osaaminen, yksikön tutkimuslinjaa tukevien laadullisten tutkimusmenetelmien osaaminen, työelämätuntemus ohjausalan asiantuntijuutta edellyttäneissä kehittämishankkeissa ja muissa vastaavissa tehtävissä, kokeneisuus pro gradu -töiden ohjaamisesta sekä tutkimuskokemus jostain opinto- ja uraohjauksen kannalta keskeisestä tutkimusteemasta.

 

28. ja 29.6.2021 toteutettuihin videohaastatteluihin kutsuttiin soveltuvan tohtoritutkinnon,  tutkimuksen ja muiden tehtäväalaan soveltuvien ansioiden perusteella YTT Toni Kosonen ja YTT Tiina Sotkasiira.

 

Opetusansioiden portfolioiden ja haastattelujen perusteella johtosäännön edellyttämä hyvä opetustaito yliopistonlehtorin, opinto- ja uraohjaus, tehtävään on molemmilla haastatteluun kutsutuilla hakijoilla.

 

Haastattelun ja hakemusasiakirjojen perusteella YTT Toni Kosonen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin, opinto- ja uraohjaus, palvelussuhteen ehdot ja yliopistonlehtorin tehtävässä vaaditut edellytykset.    

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että YTT Toni Kosonen otetaan yliopistonlehtorin, opinto- ja uraohjaus, tehtävään 1.9.2021 lukien toistaiseksi. Kososen CV, julkaisuluettelo ja opetusportfolio ovat liitteinä. 

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta YTT Toni Kososen ottamiseksi yliopistonlehtorin, opinto- ja uraohjaus, tehtävään.

 

Päätös Esityksen mukainen.