Dnro 1452/01.01.03/2021

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 10

Dekaanin ehdotus KT Sini Kontkasen ottamisesta yliopistonlehtorin (kasvatustiede) tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Yliopistolehtorin (kasvatustiede) tehtävä sijoittuu soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osastoon.

 

Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto on esittänyt, että KT Sini Kontkanen otetaan yliopistonlehtorin (kasvatustiede) tehtävään 1.1.2022 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §). Lisäksi tehtävään valittavalta edellytetään hyvää käytännön perehtyneisyyttä opetustehtävien alaan, dokumentoitua näyttöä väitöskirjatyön jälkeisestä tutkimustoiminnasta sekä opettajan pedagogiset opinnot. Käytännön perehtyneisyydellä tarkoitetaan tässä yhteydessä yhtäältä kokemusta korkeakouluopetuksesta ja toisaalta digipedagogiikan ja alkukasvatuksen opetuksesta. Sini Kontkanen on suorittanut kasvatustieteiden tohtorin tutkinnon ja hänellä on kokemusta yliopisto-opetuksesta yhteensä 9 vuotta.

 

KT Sini Kontkanen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja yliopistonlehtorin (kasvatustiede) tehtävässä vaadittavat edellytykset.

 

Esitys Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että KT Sini Kontkanen otetaan yliopistonlehtorin (kasvatustiede), tehtävään 1.1.2022 lukien. Kontkasen CV, julkaisuluettelo ja opetusansioiden portfolio ovat liitteinä.

 

Päätös Esityksen mukainen.