Dnro 1266/03.01.00/2021

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 6

Filosofisen tiedekunnan opiskelijavalinnan perusteista vuodelle 2022 päättäminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 § mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista. Käsiteltävänä on vuodelle 2022 liitteenä olevat suomenkielisen perustutkintokoulutuksen hakukohteiden, siirtovalinnan hakukohteiden sekä opettajankoulutusten kelpoisuusopintojen valintaperusteiden hyväksyminen. Käsiteltävänä on myös kasvatustieteiden ja psykologian osaston englanninkielisen kandidaatin tutkintoon johtavan koulutuksen valintaperusteet sekä taustatietoa tästä uudesta koulutuksesta tiedekuntaneuvostolle. Valintaperusteita on valmisteltu osastoissa ja oppiaineissa.

 

Liitteiden toimittamisessa ja kielitaidon todentamisessa noudatetaan Itä-Suomen yliopiston yhteisiä periaatteita ja aikatauluja.

 

SORA-lainsäädäntö koskee filosofisen tiedekunnan seuraavia koulutuksia:

  • humanististen tieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkinto logopedian alalla
  • psykologian kandidaatin ja psykologian maisterin tutkinto
  • opettajankoulutuksen opinnot, joista säädetään yliopistojen tutkinnoista ja erikoistumiskoulutuksista annetun valtioneuvoston asetuksessa
  • psykoterapeuttikoulutus, josta säädetään terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetussa valtioneuvoston asetuksessa

 

Yliopistojen yhteiset työryhmät ovat valmistelleet suosituksia SORA-lainkohtien soveltamiseksi yliopistoissa opiskelijavalinnoissa ja opiskelun aikana. Alakohtaiset terveydentilavaatimukset SORA-arvioinnin tueksi on julkaistu keväällä 2021 http://oha-forum.fi/public_html/wordpress/wp-content/uploads/2021/04/SORA_alakohtaiset_terveydentilavaatimukset.pdf Nämä terveydentilavaatimukset liitetään osaksi filosofisen tiedekunnan SORA-alojen opiskelijavalinnan perusteita ja tiedotetaan myös hakijoille Opintopolku -palvelussa.

 

 

Esitys Esitän, että tiedekuntaneuvosto hyväksyy liitteenä olevat valintaperusteet vuodelle 2022 SORA-alojen terveydentilavaatimuksilla täydennettynä. Esitän edelleen, että tiedekuntaneuvosto delegoi dekaanille päätettäväksi valintaperusteiden mahdolliset korjaukset ja muutokset.

 

Humanistinen osasto

Teologian osasto

Kasvatustieteiden ja psykologian osasto

Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto

Opettajankoulutusten kandidaatin tutkintoon johtavan sekä kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtavien koulutusten valintaperusteet

 

Päätös Esityksen mukainen.