Dnro 922/01.01.03/2021

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 14

Dekaanin ehdotus FT Jonna Koposen ottamisesta apulaisprofessorin (vakinaistamispolku, Tenure Track), palvelujohtaminen ja viestintä, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Apulaisprofessorin (Tenure Track), palvelujohtaminen ja viestintä tehtävä on sijoitettu kauppatieteiden laitokselle. Tehtäväkuvauksen mukaan " Apulaisprofessorin tehtävänä on vahvistaa oppiaineen tutkimusta ja opetusta keskittyen erityisesti modernin viestinnän ja vuorovaikutuksen, etäjohtamisen sekä myynnin- ja asiakassuhteiden johtamisen teemoihin palvelujohtamisen kontekstissa. Valittavan henkilön tulee ohjata opiskelijoita sekä osallistua laitoksen muuhun toimintaan. Lisäksi tehtävään valittavalta edellytetään osallistumista hanketoimintaan, kansallisen ja kansainvälisen tutkimusrahoituksen hankintaan sekä kansainvälisiin tutkimusverkostoihin. Tehtävään valittavalta edellytetään kauppatieteiden tohtorin tutkintoa tai muuta soveltuvaa tohtorin tutkintoa, aiempia tutkimusnäyttöjä ja kokemusta opetus- ja ohjaustyöstä. Tutkimusnäyttöjä arvioitaessa otetaan huomioon kansallinen ja kansainvälinen julkaisutoiminta, tutkimusyhteistyö, kokemus tutkimusryhmän johtamisesta sekä hakijan kokemus täydentävän kilpaillun rahoituksen hakemisesta ja saamisesta sekä projektien johtamisesta."

 

Tehtävään on arvioitu FT Jonna Koponen. Asiantuntijalausunnot Koposen ansioista apulaisprofessuuriin on pyydetty professori Niina Nummelalta (Turun yliopisto) ja professori Sascha Alavilta (University Bochum). Lausuntojen mukaan Koposella on kelpoisuus ja ansiot apulaisprofessorin tehtävään sekä hyvät edellytykset täyttää määräajassa professorin palvelussuhteen kelpoisuusvaatimukset. Kyseisen tehtävän tehtäväntäyttötoimikunta (professori Anu Puusa (pj.), professori Pia Heilmann, professori Hanna Lehtimäki, professori Mervi Niskanen ja dekaani Sari Rissanen) esittää yksimielisesti asiantuntijalausuntoihin sekä hakemusasiakirjoihin perustuen, että Koponen otetaan tehtävään.

 

Tehtäväntäyttötoimikunnan puheenjohtaja on päätöksellään vapauttanut Koposen opetusnäytteen antamisesta, sillä hänen opetusansionsa käyvät ilmi hakemusasiakirjoista. FT Jonna Koponen täyttää johtosäännössä mainitut apulaisprofessorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset.

 

Dekaanin ehdotus rehtorille on, että FT Jonna Koponen otetaan apulaisprofessorin, palvelujohtaminen ja viestintä, vakinaistamispolku (Tenure Track), tehtävään neljän vuoden määräajaksi 1.10.2021 lukien. Määräaikaisuuden perusteena vakinaistamispolku Tenure Track.

Esitys  Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta FT Jonna Koposen ottamisesta apulaisprofessorin, palvelujohtaminen ja viestintä vakinaistamispolku (Tenure Track), tehtävään neljän vuoden määräajaksi 1.10.2021 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.