Dnro 1398/01.01.03/2021

 

Valmistelija Ulla Hurskainen

§ 19

Dekaanin ehdotus Yulia Yamienevan ottamisesta yliopistotutkijan, kansainvälinen ilmasto-oikeus tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Tehtävä sijoittuu kansainvälisen ilmasto-oikeuden suuntautumisalueelle. Yliopistotutkijan tehtävänä on harjoittaa kansainvälisen ilmasto-oikeuden tutkimusta, hankkia täydentävää rahoitusta alan tutkimushankkeille ja organisoida monitieteisiä tutkimushankkeita, ohjata väitöskirjoja sekä kehittää alansa tutkimusta tutkimusryhmässä ja monitieteissä yhteistyössä yliopiston sisällä ja ulkopuolella. Yliopistotutkijan tehtävänä on myös antaa kansainvälisen ilmasto-oikeuden opetusta osana laitoksen eri oppiaineiden perus-, aine- ja syventäviä opintoja sekä ohjata pro gradu -tutkielmia.

 

Yliopistotutkijan palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Johtosäännön 32 §:n mukaan opetusansioita arvioitaessa luetaan eduksi pedagogisten opintojen suorittaminen.

Oikeustieteiden laitos on esittänyt, että yliopistotutkijan, kansainvälinen ilmasto-oikeus, tehtävään otetaan PhD Yulia Yamineva 1.10.2021 lukien. Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

PhD Yulia Yamineva täyttää johtosäännössä mainitut yliopistotutkijan palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset.

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että PhD Yulia Yamineva otetaan yliopistotutkijan, kansainvälinen ilmasto-oikeus, tehtävään 1.10.2021 lukien.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee yliopistotutkijan, kansainvälinen ilmasto-oikeus tehtävänmäärityksen. Lisäksi dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta PhD Yulia Yaminevan ottamiseksi yliopistotutkijan, kansainvälinen ilmasto-oikeus, tehtävään 1.10.2021 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.