Dnro 21/00.04.00.02/2021

 

Valmistelijat johtava rehtori Jyrki Huusko, rehtori Jyrki Korkki, rehtori Marita Hokkanen ja rehtori Heli Lepistö

§ 6

Muut asiat

  1. Ohjattu harjoittelu normaalikouluissa (Hokkanen, Korkki ja Lepistö)

Asterehtorit kertovat ohjatun harjoittelun tilanteesta harjoittelukoulussa.

 

  1. Koulupsykologitilanne Tulliportin normaalikoulussa (Huusko)

Tulliportin normaalikoulussa koulupsykologitilanne on huolestuttava. On ilmennyt tilanteita, jossa oppilailla ei ole ollut mahdollisuutta lakisääteiseen koulupsykologipalveluun. Johtava rehtori Jyrki Huusko esittelee tilanteen ja vaikutusmahdollisuudet johtokunnalle.

 

  1. Harjoittelukoulujen strategiaprosessi (Huusko)

Suomen eri harjoittelukouluissa on käynnistetty strategiaprosessi, johon myös Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulu osallistuu. Samanaikaisesti tämän kansallisen prosessin myötä etenee myös Itä-Suomen yliopiston oma strategiaprosessi. Aineisto tähän paikalliseen prosessiin saadaan kansallisesta aineistosta. Johtava rehtori Jyrki Huusko esittelee suunnitelmat kansallisesta ja paikallisesta prosessista. Sovitaan johtokunnan roolista prosessin eri vaiheissa.

 

Esitys Saatetaan tiedoksi ohjatun harjoittelun tilanne harjoittelukoulussamme. Saatetaan tiedoksi ja sovitaan toimenpiteistä koulupsykologitilanteen osalta. Saadaan tiedoksi harjoittelukoulujen strategiaprosessi sekä sovitaan johtokunnan osallistumisesta siihen.

 

Päätös

  1. Saatettiin tiedoksi ohjatun harjoittelun tilanne Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulussa. Aineenopettajien H1-harjoittelu on parhaillaan käynnissä. Harjoittelijoita orientoivassa harjoittelussa reilut 100 opiskelijaa.

 

  1. Johtokunta päätti antaa johtavalle rehtorille tehtävän edelleen selvittää koulupsykologitilannetta tavoitteena saada tilanne asianmukaiseksi. Johtokunta on äärimmäisen huolestunut oppilaiden oikeudesta lakisääteisiin palveluihin. Ensimmäisenä väylänä johtava rehtori pyrkii vaikuttamaan tilanteeseen yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa (hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen sekä kehittämisjohtaja Jani Kaasinen).

 

  1. Saatettiin tiedoksi harjoittelukoulujen valtakunnallinen ja paikallinen suunnitelma. Johtokunta osallistuu paikalliseen strategiatyöhön kokouksissaan lukuvuoden aikana. Strategiatyön aikataulu ja vaiheet on esitelty liitteessä 1.