Dnro 1522/01.01.03/2021

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 12

Dekaanin ehdotus KTT Esa Hiltusen ottamisesta yliopistonlehtorin, innovaatiojohtaminen, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Tehtävä sijoittuu kauppatieteiden laitokselle Kuopion kampukselle. Yliopistonlehtorin tehtävänä on innovaatiojohtamisen opetus ja opiskelijoiden ohjaus kauppatieteiden kandidaatti- ja maisterikoulutuksessa. Opetusta annetaan vastuulliseen ja kestävään innovaatiotoimintaan ja uudistumiseen liittyen, erityisesti johtamisen alueella, mutta myös laajemmin erilaisista näkökulmista (esim. strategia, yrittäjyys, markkinointi). Opetuksen ja ohjauksen lisäksi tehtäviin kuuluu innovaatiojohtamisen kandidaattiopintojen koordinointivastuu, opinnäyteseminaarien vetäminen, erityisesti kandidaattitasolla ja muut opetukseen liittyvät hallinnolliset tehtävät (mm. hops-ohjaus).

 

Tehtäviin kuuluu myös innovaatiojohtamisen tutkimusta, erityisesti yliopiston monitieteisissä tutkimusyhteisöissä (esimerkiksi Neuro RC ja Resource RC), kansallista ja kansainvälistä verkottumista sekä rahoitushakuihin osallistumista.

 

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Johtosäännön 32 §:n mukaan opetusansioita arvioitaessa luetaan eduksi pedagogisten opintojen suorittaminen.

 

Kauppatieteiden laitos on esittänyt, että yliopistonlehtorin, innovaatiojohtaminen, tehtävään otetaan KTT Esa Hiltunen 1.11.2021 lukien. Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

KTT Esa Hiltunen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että KTT Esa Hiltunen otetaan yliopistonlehtorin, innovaatiojohtaminen tehtävään 1.11.2021 lukien.

 

Esitys  Tiedekuntaneuvosto käsittelee yliopistonlehtorin, innovaatiojohtaminen, tehtävänmäärityksen. Lisäksi dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta KTT Esa Hiltusen ottamiseksi yliopistonlehtorin, innovaatiojohtaminen, tehtävään 1.11.2021 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.