Dnro 953/01.08.00/2021

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 6

Dosentin arvon myöntäminen Dr. Yunsheng Wangille alana teknologiat ja laskentamenetelmät metsien digitalisoinnissa (Remote Sensing and Computational Technologies for Digitizing Forest Environments)

Dr. Yunsheng Wang on hakenut dosentin arvoa alana teknologiat ja laskentamenetelmät metsien digitalisoinnissa (Remote Sensing and Computational Technologies for Digitizing Forest Environments) Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan metsätieteiden osastolle. Dr. Wangin hakemus liitteineen on asiakohdan liitteenä.

 

Yliopistolain 558/2009 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 8 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaani on päätöksellään 6.9.2021 nimennyt professori emeritus Håkan Olssonin (Department of Forest Resource Management, Swedish University of Agricultural Sciences, Uumaja, Ruotsi) ja professori Jonathan Lin (Department of Geography & Environmental Management and Department of Systems Design Engineering, University of Waterloo, Kanada) antamaan asiantuntijalausuntonsa Dr. Yunsheng Wangin tieteellisestä pätevyydestä dosentin arvon myöntämiseksi alana teknologiat ja laskentamenetelmät metsien digitalisoinnissa (Remote Sensing and Computational Technologies for Digitizing Forest Environments). Professori Olsson ja professori Li ovat todenneet Dr. Wangin tieteellisesti päteväksi hakemallaan dosentin arvon alalla. Asiantuntijoiden lausunnot ovat asiakohdan liitteenä.

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009 89 §). Dekaani voi vapauttaa hakijan opetusnäytteen antamisesta, jos hakijan opetustaito on aikaisemmin todettu. Dr. Yunsheng Wangin opetustaito on todettu riittävän käytännön yliopistotasoisen opetus- ja ohjauskokemuksen perusteella Turun yliopistossa vuosina 2013-2014, Shinshu Universityssä Japanissa vuonna 2016, Helsingin yliopistossa vuosina 2017 ja 2019 sekä European Spatial Data Research Networkin (EuroSDR) Summer Schoolissa 2017-2018. Hänellä on lisäksi yliopistotasoista käytännön ohjauskokemusta Aalto-yliopistossa vuosina 2018-2019 ja Wuhan Universityssä Kiinassa vuosina 2018-2019. Hän on myös tuottanut oppimateriaalia. Edellä olevan perusteella luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaani on päätöksellään 6.9.2021 vapauttanut Dr. Wangin opetusnäytteen antamisesta hakemaansa dosentin arvoa varten.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että Dr. Yunsheng Wang täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää hänelle Itä-Suomen yliopiston dosentin arvon alana teknologiat ja laskentamenetelmät metsien digitalisoinnissa (Remote Sensing and Computational Technologies for Digitizing Forest Environments) 1.12.2021 alkaen.

 

Päätös Esityksen mukainen.