Dnro 12/00.03.01/2021

 

Valmistelija Heini Koskenvuori

§ 4

Sijoitussuunnitelman päivitys (osittain salainen JulkL 24.1 § 17 §)

Yliopiston hallitus on hyväksynyt Itä-Suomen yliopiston sijoitussuunnitelman viimeisimmän version 12.4.2020 kokouksessaan.

 

Hallituksen jäsenille on järjestetty 5.10.2021 erilliset tilaisuudet, joissa varainhoitajat ovat käyneet markkinatilannetta ja yliopiston sijoitustoiminnan tuloksia läpi sekä raportoineet sijoitustoiminnan vastuullisuudesta. Tilaisuudessa läsnä olleet hallituksen jäsenet kävivät lähetekeskustelua yliopiston hiilijalanjäljen huomioinnista yliopiston sijoitussuunnitelmassa ja markkinatilanteen mahdollisista vaikutuksista sijoitussuunnitelmaan. 

 

Tämän lähetekeskustelun perusteella on täsmennetty sijoitussuunnitelman (liite 1a, osittain salainen JulkL 24.1 § 17 §) vastuullisuutta koskevia kirjauksia ja tehty vastaavat muutokset sijoitussuunnitelman liitteenä olevaan vastuullisuusliitteeseen (liite 1b). Muutoksissa sijoitustoiminnan hiilijalanjäljen huomiointi on kirjattu aikaisempaa selvemmin ja asetettu tavoitteeksi, että yliopiston sijoitussalkun hiilijalanjäljen tulee olla laskeva pitkällä aikavälillä tarkasteltuna. Hiilijalanjäljestä ja sen kehityksestä raportoidaan hallitukselle vähintään kerran vuodessa. Hallituksen lähetekeskustelussa todettiin, että muita tarpeita päivittää sijoitussuunnitelmaa ei ole.

 

Sijoitustoiminnan raportit löytyvät hallituksen Teams-aineistoista "talous- ja toiminta"-kansiosta.     

 

Talous- ja rahoitusjohtaja esittelee asiaa kokouksessa tarkemmin.

  

Esitys Hallitus hyväksyy täsmennetyn sijoitussuunnitelman (liite 1a) ja sen liitteeksi tulevan vastuullisuusliitteen (liite 1b).

 

Päätös Esityksen mukaisesti.