Dnro 74/01.01.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 4

Tiedekunnassa täytettäväksi tulevan yliopistonlehtorin tehtäväala ja tehtävämääritys. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Ympäristö- ja biotieteiden laitoksella on valmisteltu tiedekunnan henkilöstösuunnitelman mukaisesti seuraava tehtävä, mikä on tarkoitus täyttää avoimen haun kautta toistaiseksi.

Yliopistonlehtorin, ympäristöekologia, tehtävä, ympäristö- ja biotieteiden laitos, Kuopion kampus

 

Yliopistonlehtorin opetus- ja tutkimusalana on ympäristöekologia. Yliopistonlehtori antaa ympäristöekologian alalla perus-, aine- ja syventävää opetusta sekä ohjaa opinnäytteitä. Yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Tehtävä on opetuspainotteinen ja opetustehtävien lisäksi yliopistonlehtori osallistuu alan tutkimukseen ja tutkijakoulutukseen. Tehtäviin kuuluu laitos- ja organisointitehtäviä. Alan opetusta ja ohjausta annetaan ympäristö- ja biotieteiden laitoksella suomeksi ja englanniksi. Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee tehtävän tehtäväalan ja tehtävämäärityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.