Dnro 1860/01.01.03/2021

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 5

Dekaanin esitys akateemiselle rehtorille yliopisto-opettajan, kariologia ja endodontia, tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10§:n 5 momentin, kohdan 9 mukaan dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, hammaslääketieteen yksikössä, on ollut haettavan yliopisto-opettajan (kariologia ja endodontia) tehtävä toistaiseksi.

 

Tehtävää haki määräaikaan mennessä kaksi henkilöä: HLT Carlos Soler Tornero ja HLL Livia Szillner. Molemmilla hakijoilla on tehtävään vaadittava pätevyys.

 

Yliopisto-opettajan tulee olla soveltuvan ylemmän yliopistotutkinnon suorittanut henkilö, jolla on hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan ja hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö 33§).

 

Hammaslääketieteen yksikkö esittää, että yliopisto-opettajan (kariologia ja endodontia) tehtävään nimitetään HLT Carlos Soler Tornero 1.2.2022 alkaen toistaiseksi. Lääketieteen laitoksen johtaja puoltaa esitystä. Esitys perusteluineen on liitteenä.

 

HLT Carlos Soler Tornero on valmistunut Murcian yliopistosta hammaslääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2013 ja tohtoriksi vuonna 2019. Hänen cv:nsä on liitteenä.

 

HLT Carlos Soler Tornerolta vaaditaan opetusnäyte.

 

Itä-Suomen yliopiston toimivaltamääräyksen (1.1.2017) mukaisesti dekaani tekee esityksen neliportaisen uramallin mukaisen toistaiseksi täytettävän tehtävän, pl. professorit, täyttämisestä akateemiselle rehtorille.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.