Dnro 2008/03.00.01/2021

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 10

Hoitotieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman vahvistaminen lukuvuosille 2022-2025

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista. Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön (1.1.2021) 20 §:n mukaan jokaisesta tutkinto-ohjelmasta laaditaan opetussuunnitelmat, joita arvioidaan ja kehitetään säännöllisesti.

 

Opetussuunnitelman tulee sisältää osaamistavoitteet ja sisällöt, joita tutkinnoille ja niiden osille on asetettu, osaamisen arviointimenetelmät, opetusmuodot, ilmoittautumiskäytännöt ja muut tutkintovaatimukset.

 

Opetussuunnitelmasta tulee käydä ilmi

1. koulutuksen tehtävä,

2. koulutuksen tieteelliset ja ammatilliset tavoitteet,

3. tutkintorakenne (ml. opintojaksot ja niiden laajuudet), tutkintovaatimukset sekä tutkinnon ja sen osien osaamistavoitteet, sisällöt, arviointimenetelmät ja opetusmuodot,

4. tutkintojen, opintokokonaisuuksien ja opintojaksojen nimet suomeksi ja englanniksi,

5. opintojaksokuvaukset suomeksi ja englanniksi,

6. suunnitelma pää- ja sivuaineopiskelijoiden ohjauksesta ja ohjauksen järjestämisestä

7. opintoja ja tutkintoja koskevat määräykset kuten opintojen hyväksilukuperusteet, opintojen vanhenemista, opintosuoritusten suorituskertojen määrää ja etätenttejä koskevat määräykset

8. mahdolliset siirtymämääräykset.

 

Hoitotieteen laitoksella on valmisteltu hoitotieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma lukuvuosille 2022-2025 (esitys asialistan liitteenä). Opetussuunnitelmaan sisältyvien opintojaksojen opintojaksokuvaukset on koottu SharePoint -alustalle (https://studentuef.sharepoint.com/sites/TTopintojaksokuvaukset/SitePages/Home.aspx), josta ne ovat nähtävissä.

 

Hoitotieteen tutkinto-ohjelman OPS:n vahvistamisen yhteydessä vahvistetaan myös sivuaineopintotarjonnassa oleva terveyden edistäminen ja terveystieto perus- ja aineopintokokonaisuus sekä muu hoitotieteen laitoksen opetustarjonnassa oleva opetus (nähtävissä opetussuunnitelma liitteessä).

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto vahvistaa hoitotieteen tutkinto-ohjelman lukuvuosien 2022-2025 opetussuunnitelman, terveyden edistäminen ja terveystieto sivuainetarjonnan sekä muun hoitotieteen laitoksen tarjoaman opetuksen esitetyn mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen.