Dnro 90/01.01.03/2022

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 12

Dekaanin ehdotus TT Lotta Valveen ottamisesta yliopistonlehtorin, klassiset kielet ja eksegetiikka, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. 

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä. 

 

Yliopistonlehtorin, klassiset kielet ja eksegetiikka, tehtävä sijoittuu teologian osastoon. Teologian osaston strategisen henkilöstösuunnitelman mukaisesti tehtävä täytetään suorahakuna. 

 

Teologian osasto on esittänyt, että TT Lotta Valve otetaan yliopistonlehtorin, klassiset kielet ja eksegetiikka, tehtävään 1.3.2022 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä. 

 

Yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtoritutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §). Lotta Valve on hoitanut mainittua yliopistonlehtorin tehtävää syyslukukauden 2020 alusta lähtien. Hän on kansainvälisesti orientoitunut tutkija ja opettaja. Hänellä on uskonnonopettajan pätevyys ja yliopistopedagogisia opintoja. Valveella on tehtävään vaadittava hyvä opetustaito.

 

Lotta Valve täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja yliopistonlehtorin, klassiset kielet ja eksegetiikka, tehtävässä vaadittavat edellytykset.  

 

Esitys Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että TT Lotta Valve otetaan yliopistonlehtorin, klassiset kielet ja eksegetiikka, tehtävään 1.3.2022 lukien. Valveen CV, julkaisuluettelo ja opetusansioiden portfolio ovat liitteinä.

 

Päätös Esityksen mukainen.