Dnro 1975/00.01.01/2021

 

Valmistelija Satu Kouki

§ 6

Tiedekuntaneuvoston päätösvallan siirtäminen opetussuunnitelmia ja opiskelijavalintaperusteita koskevissa asioissa

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 § mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on muun muassa päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista. Tiedekuntaneuvosto voi siirtää päätösvaltaansa kuuluvan asian dekaanin tai tiedekunnan alaisen yksikön johtajan ratkaistavaksi. Toiminnan sujuvuuden näkökulmasta on tarkoituksenmukaista, että tiedekuntaneuvosto siirtää päätösvaltaansa seuraavasti.

 

 

1. Päätösvallan siirtäminen varadekaanille

 

- Opetussuunnitelmien (pl. opetusohjelmat) pienten muutosten hyväksyminen.

Opetussuunnitelmalla tarkoitetaan tutkintorakenteita, opintojaksokuvauksia, opetusta ja opintoja koskevia sääntöjä ja määräyksiä sekä pysyväismääräyksiä. Merkittävät muutokset hyväksyy aina tiedekuntaneuvosto. Merkittäviksi muutoksiksi katsotaan mm. tutkinnon rakennetta koskevat muutokset ja aiemmin opetussuunnitelmaan hyväksytyn opintojakson poisjääminen siten, ettei sitä voi suorittaa millään tavalla.

 

- Opetusohjelmien hyväksyminen seuraavaa lukuvuotta varten.

Opetusohjelmalla tarkoitetaan opetuksen ja tenttien aikatauluja sekä opettajia ja tentaattoreita. Opettajat ja tentaattorit voidaan hyväksyä myös opetussuunnitelmien osana.

 

- Opiskelijavalintaperusteiden muutosten hyväksyminen.

 

Kandidaatti- ja maisterikoulutuksen opetussuunnitelma ja -ohjelma-asioista sekä valintaperusteiden muutoksista päättää varadekaani Laura Hirsto. Tieteellisen jatkokoulutuksen opetussuunnitelma ja -ohjelma-asioista sekä valintaperusteiden muutoksista päättää varadekaani Taina Hintsa. 

 

 

2. Päätösvallan siirtäminen osaston varajohtajalle

 

- Perustutkintokoulutuksen opetusohjelmamuutosten hyväksyminen lukuvuoden aikana.

- Jos opetus koskee useampaa osastoa, päättää muutoksista varadekaani Laura Hirsto osastojen varajohtajia kuultuaan.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto siirtää päätösvaltaansa varadekaaneille ja osastojen varajohtajille edellä esitetyllä tavalla.

 

Päätös Esityksen mukainen.