Dnro 80/00.01.01/2022

 

Valmistelija Kaisa Laitinen

§ 5

Toimivallan delegointi tiedekuntaneuvostolta 1. varadekaanille

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on mm.

  • päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista, ellei johtosäännössä toisin määrätä, ja
  • arvostella väitöskirjat.

 

Tiedekuntaneuvosto voi siirtää johtosäännön mukaan päätösvaltaansa kuuluvan asian dekaanin tai tiedekunnan alaisen yksikön johtajan ratkaistavaksi.

 

Päätösvallan siirtoa puoltavia seikkoja ovat mm. seuraavat: kyseessä on vähäistä harkintaa sisältävä rutiiniluonteinen asia, jonka käsittely ei ole normaalisti tarpeen tiedekuntaneuvostossa; kyseessä on asia, jonka käsittely sopii huonosti tiedekuntaneuvoston kokousaikatauluun tai; asiat pyritään päättämään hallinnollisesti mahdollisimman yksinkertaisella menettelyllä päätöksenteon laatua heikentämättä.

 

Itä-Suomen yliopiston tutkintosääntöluonnoksen mukaan opetussuunnitelmat on vahvistettava tiedekunnissa toukokuun loppuun mennessä. Tyypillisesti opetukseen liittyviä aikatauluja sekä opetukseen liittyvien teknisten asioiden järjestämistä tarkennetaan opetussuunnitelmien vahvistamisen jälkeen tarvittavilta osin. Tässä on tarkoituksenmukaista hallinnollisesti yksinkertainen menettely.

 

Esitys Delegoidaan 1. varadekaanille toimivaltaa seuraavasti:

  1. Opetussuunnitelmien (pl. opetusohjelmat) pienten muutosten hyväksyminen. Opetussuunnitelmalla tarkoitetaan tutkintorakenteita, opintojaksokuvauksia, opetusta ja opintoja koskevia sääntöjä ja määräyksiä sekä pysyväismääräyksiä. Merkittävät muutokset hyväksyy aina tiedekuntaneuvosto.

 

  1. Oikeus päättää opetusohjelmasta eli opetussuunnitelmien aikataulutuksesta seuraavaa lukuvuotta varten. Opetusohjelmalla tarkoitetaan opetuksen ja tenttien aikatauluja sekä opettajia ja tentaattoreita, jollei opettajia ja tentaattoreita ei ole hyväksytty opetussuunnitelmissa.

 

Päätös 1.   Esityksen mukainen.

2.   Esityksen mukainen.