Dnro 222/02.00.00/2022

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 14

Tiedekunnan talousarvio vuodelle 2022

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 1 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ja lausua tiedekunnan strategiasta ja talousarviosta.

 

Itä-Suomen yliopiston hallitus hyväksyi 14.12.2021 yliopiston talousarvion vuodelle 2022: https://studentuef.sharepoint.com/sites/heimo_fi/palvelut/Documents/Talousarvio%202022.pdf.

 

Tiedekuntien rahoitus on kohdistettu yliopiston sisäisen rahanjaon hallituksen vahvistamien periaatelinjauksien mukaisesti. Tiedekuntien rahoitus koostuu indikaattoriperusteisesta rahoituksesta, tiedekuntien kehittämissuunnitelmaan perustuvasta strategisesta rahoituksesta sekä muista strategisin perustein kohdennetuista sovituista eristä. Täydentävän rahoituksen osalta on määritelty tiedekuntakohtaiset vähimmäistavoitteet.

 

Liitteenä on Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan talousarvio vuodelle 2022.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan vuoden 2022 talousarvion perusrahoitus, yhteensä 19,5 milj. euroa, koostuu:

- rahoitusmallin kautta kohdentamasta rahoituksesta

- lisäaloituspaikkarahoituksesta

- OKM:n ohjelmaperustaisesta rahoituksista (globaalipilotit)

- yliopiston kohdentamasta strategiarahoituksesta

- tiedekuntien strategiaperusteisesta rahoituksesta.

 

Tiedekunnan vuoden 2022 talousarviossa korkeakoulujen valtion rahoitus on lähes 0,7 milj. euroa suurempi kuin vuonna 2021. Lisäystä edellisvuoteen on erityisesti lisäaloituspaikkarahoituksessa.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan täydentävän rahoituksen tavoitetaso vuodelle 2022 on 14 milj. euroa. Tiedekunnan laitokset ovat budjetoineet täydentävän rahoituksen tuottoja 13,5 milj. euroa. Rahastojen muutoksen arvioidaan olevan 0,5 milj. euroa.

 

Esitys  Keskustellaan ja merkitään tiedoksi Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan talousarvio 2022.

 

Päätös Esityksen mukainen.