Dnro 4/00.03.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 13

Tiedekuntaneuvoston varajäsenen määrääminen

Tiedekuntaneuvoston Muu opetus- ja tutkimushenkilöstö ja muu henkilöstö -kiintiön jäsen, yliopistonlehtori Maija Marttila-Kontio on jäänyt pois yliopiston palveluksesta 31.1.2022, minkä vuoksi hän ei ole enää vaalikelpoinen.

 

Vaalijohtosäännön 13 §:n mukaan, jos yliopistokollegion tai tiedekuntaneuvoston jäsen menettää vaalikelpoisuuden tai eroaa omasta pyynnöstään toimielimen jäsenyydestä, tulee henkilökohtainen varajäsen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Marttila-Kontion tilalle tulee tiedekuntaneuvoston jäljellä olevaksi toimikaudeksi 31.12.2025 saakka hänen henkilökohtainen varajäsenensä, erikoislaboratoriomestari Tarja Virrantalo.

 

Jos varajäsen menettää vaalikelpoisuuden, eroaa omasta pyynnöstään tai hänestä tulee toimielimen jäsen, määrää yliopistokollegio yliopistokollegion uuden varajäsenen ja tiedekuntaneuvosto tiedekuntaneuvoston uuden varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi vaalin tuloksen perusteella tai jos se ei ole mahdollista, asianomaista ryhmää kuultuaan.

 

Virrantalolle ei voida nimetä varajäsentä vaalien perusteella, koska vaaleissa oli tässä kiintiössä ehdokkaita vain valittavien määrä (10), minkä vuoksi varajäsenen valitsee tiedekuntaneuvosto ko. kiintiön henkilöstön ehdotuksen perusteella. Vaalilautakunnan ohjeen mukaan dekaani on 11.2.2022 päättänyt, että johtava hallintopäällikkö kutsuu ao. henkilöstöryhmän koolle sähköpostilla. Kokouksessaan 24.2.2022 Muu opetus- ja tutkimushenkilöstö ja muu henkilöstö -kiintiö on päättänyt ehdottaa Virrantalon varajäseneksi yliopistonlehtori Juho Kopraa (kokouspöytäkirja liitteenä).

 

Esitys Valitaan yliopistonlehtori Juho Kopra erikoislaboratoriomestari Tarja Virrantalon henkilökohtaiseksi varajäseneksi tiedekuntaneuvoston jäljellä olevaksi toimikaudeksi 31.12.2025 saakka.

 

Päätös Esityksen mukainen.