Dnro 74/01.01.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 3

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin tehtävään, alana ympäristöekologia, otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä. Ympäristöekologian yliopistonlehtorin tehtävämääritys on hyväksytty luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaneuvostossa 19.1.2022.

 

Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan ympäristö- ja biotieteiden laitos Kuopion kampus.

 

Tehtävä on ollut julkihaussa ja tehtävään hakivat määräaikaan 3.3.2022 mennessä seuraavat henkilöt: FT Anne Kasurinen, FT Sarita Keski-Saari, FT Anu Valtonen ja FT Virpi Virjamo. Virjamo peruutti hakemuksensa 8.4.2022.

 

Alakohtaisena arviointiryhmänä toimi ympäristö- ja biotieteiden laitoksen johtaja, professori Jonne Naarala sekä ympäristötieteiden laitokselta professori Marja Maljanen ja yliopistonlehtori Anna-Maria Veijalainen (ympäristötieteen oppiaineen vastuuhenkilö).

 

Arviointiryhmä toteaa arviointimuistionsa yhteenvetona, että FT Anne Kasurinen omaa hakijoista parhaimmat edellytykset toimia ympäristöekologian yliopistonlehtorin tehtävässä. Arviointimuistio, Kasurisen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo ovat esityslistan liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Dekaani on vapauttanut FT Anne Kasurisen opetusnäytteen antamisesta sillä perusteella, että hänellä on opetus- ja ohjaustyön kautta osoitettu yliopistonlehtorin tehtävän edellyttämä hyvä opetustaito.

 

FT Anne Kasurinen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT Anne Kasurinen otetaan ympäristöekologian yliopistonlehtorin tehtävään 1.6.2022 alkaen toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.