Dnro 284/01.08.00/2022

 

Valmistelija  

§ 6

Dosentin arvon myöntäminen PhD Hana Vrzákoválle alana lääketieteellinen fotoniikka ja vuorovaikutteinen yhteistyö (Medical Photonics and Collaborative Interaction)

PhD Hana Vrzáková on hakenut dosentin arvoa alana lääketieteellinen fotoniikka ja vuorovaikutteinen yhteistyö (Medical Photonics and Collaborative Interaction) Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tietojenkäsittelytieteen laitokselle. PhD Vrzákován hakemus liitteineen on asiakohdan liitteenä.

 

Yliopistolain 558/2009 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 8 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaani on päätöksellään 18.2.2022 nimennyt professori Lasse Lensun (LUT School of Engineering Science, Laskennallinen tekniikka, Lappeenrannan teknillinen yliopisto) ja professori Markku Turusen (Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta, Tietotekniikka, Tampereen yliopisto). antamaan asiantuntijalausuntonsa PhD Hana Vrzákován tieteellisestä pätevyydestä dosentin arvon myöntämiseksi lääketieteellinen fotoniikka ja vuorovaikutteinen yhteistyö (Medical Photonics and Collaborative Interaction). Professori Lensu ja professori Turunen ovat todenneet PhD Vrzákován tieteellisesti päteväksi hakemallaan dosentin arvon alalla. Asiantuntijoiden lausunnot ovat asiakohdan liitteenä.

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009 89 §). Dekaani voi vapauttaa hakijan opetusnäytteen antamisesta, jos hakijan opetustaito on aikaisemmin todettu. PhD Hana Vrzákován opetustaito on todettu riittävän käytännön yliopistotasoisen opetuskokemuksen perusteella Itä-Suomen yliopistossa vuosina 2019-2021 ja edelleen jatkuvan käytännön ohjauskokemuksen perusteella samassa yliopistossa vuodesta 2013 alkaen. PhD Vrzáková on lisäksi tuottanut runsaasti opetusmateriaalia. Edellä olevan perusteella luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaani on päätöksellään 18.2.2022 vapauttanut PhD Vrzákován opetusnäytteen antamisesta hakemaansa dosentin arvoa varten.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että PhD Hana Vrzáková täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää hänelle Itä-Suomen yliopiston dosentin arvon alana lääketieteellinen fotoniikka ja vuorovaikutteinen yhteistyö (Medical Photonics and Collaborative Interaction) 1.6.2022 alkaen.

 

Päätös Esityksen mukainen.