Dnro 258/01.01.03/2022

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 13

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, uskontotiede, tehtävään otettavasta, tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, uskontotiede, tehtävä on sijoitettu teologian osastoon Joensuun kampukselle. Yliopistonlehtorin tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §). Lisäksi tehtävässä edellytetään perehtyneisyyttä uskontoperinteiden vertailevaan ja empiiriseen tutkimukseen, kokemusta uskontotieteen, kulttuuriantropologian tai näiden lähialojen opetustehtävissä ja sujuvaa englannin kielen taitoa sekä erinomaista suomen kielen taitoa. Eduksi katsotaan pedagogisten opintojen suorittaminen ja monipuolinen menetelmäosaaminen.

 

Tehtävä on ollut haettavana 25.3.2022 päättyneenä aikana. Tehtävää hakivat: FT Aitamurto Kaarina, VT Alava Henni, FT Holm Tea, FT Hämäläinen Riku, FT Härkönen Mitra, FT Järvenpää Tuomas, FT Ketola Kimmo, FT Kupari Helena, FT Mantsinen Teemu, FT Martikainen Tuomas, VT Mikeshin Igor ja TT Visala Aku. Hakijayhteenveto liitteenä. 4.5.2022 toteutettuihin haastatteluihin kutsuttiin soveltuvan tohtoritutkinnon, monipuolisen alan tuntemuksen, tehtävänala kannalta vahvan menetelmäosaamisen sekä pedagogisen koulutuksen perusteella FT Kaarina Aitamurto, FT Mitra Härkönen, FT Helena Kupari ja FT Teemu Mantsinen.

 

Opetusansioiden portfolioiden ja haastattelujen perusteella johtosäännön edellyttämä hyvä opetustaito yliopistonlehtorin, uskontotiede, tehtävään on kaikilla haastatteluun kutsutuilla hakijoilla.

 

Haastattelun ja hakemusasiakirjojen perusteella FT Helena Kupari täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin, uskontotiede, palvelussuhteen ehdot ja yliopistonlehtorin tehtävässä vaaditut edellytykset.

 

Teologian osasto on esittänyt, että FT Helena Kupari otetaan yliopistonlehtorin, uskontotiede, tehtävään 1.8.2022 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että FT Helena Kupari otetaan yliopistonlehtorin, uskontotiede, tehtävään 1.8.2022 lukien toistaiseksi. Ansioluettelo, julkaisuluettelo ja opetusportfolio ovat liitteinä. Mahdollista kieltäytymistä varten ehdotus varasijalle on FT Kaarina Aitamurto.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta FT Helena Kuparin ottamiseksi yliopistonlehtorin, uskontotiede, tehtävään.

 

Päätös Esityksen mukainen.