Dnro 46/00.04.00.02/2022

 

Valmistelija Johtava rehtori Jyrki Huusko

§ 3

Johtokunnan jäsenet ja tehtävä

Johtokunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja jäsenet

Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto päättää harjoittelukoulun johtokunnan kokoonpanon perusteista ja tiedekunnan dekaanin määrää johtokunnan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenet. (Itä-Suomen yliopiston johtosääntö 24 §)

 

Dekaani Janne Pietarinen on päätöksellään 28.1.2022 nimennyt puheenjohtajaksi Kari Sormusen, varapuheenjohtajaksi Mervi Asikaisen sekä jäseniksi liitteessä 1 luetellut henkilöt.

 

Johtokunnan tehtävä

Itä-Suomen yliopiston johtokunnan tehtävä on määritelty Itä-Suomen yliopiston johtosäännössä (24 §).

 

Johtosäännön mukaan johtokunnan tehtävänä on:

 

1. arvioida ja kehittää harjoittelukoulun opetusta ja harjoittelukoulussa järjestettävää ohjattua harjoittelua sekä edistää harjoittelukoulun tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoimintaa

2. hyväksyä tiedekuntaneuvostolle esitettävät laajakantoiset ja periaatteellisesti tärkeät suunnitelmat, tehdä niitä koskevia esityksiä ja antaa niitä koskevia lausuntoja

3. käsitellä harjoittelukoulun talousarvio ja toimintakertomus

4. hyväksyä koulun opetussuunnitelma ja tuntijako

5. päättää oppilaan erottamisesta määräajaksi

 

Johtokunta voi siirtää tämän johtosäännön mukaan toimivaltaansa kuuluvan asian johtavan rehtorin tai koulun rehtorin ratkaistavaksi.

 

 

Nimitetyn johtokunnan toimintakausi on 1.1.2022-31.12.2025 (muut jäsenet) ja 1.1.2022-31.12.2022 (oppilas- ja opiskelijajäsenet). Johtokunta kokoontuu lukuvuoden aikana alustavan suunnitelman mukaisesti neljä kertaa. Lisäksi johtokunta kutsutaan koolle tarvittaessa.

 

Esitys Saatetaan tiedoksi johtokunnan kokoonpano, tehtävät ja kokoontumissuunnitelma. Johtokunnan jäsenet esittäytyvät lyhyesti.

 

Päätös Käytiin läpi johtokunnan jäsenet liitteen 1 mukaisesti, Itä-Suomen yliopiston johtosäännön määräämät tehtävät sekä kokoontumissuunnitelma. Seuraava johtokunnan kokous todettiin järjestettävän lukuvuoden alkupuolella Tulliportin normaalikoulun Tulliportin yksikön tiloissa