Dnro 4/00.03.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 3

Tiedekuntaneuvoston varajäsenen määrääminen

Tiedekuntaneuvoston Muu opetus- ja tutkimushenkilöstö ja muu henkilöstö -kiintiön jäsenen, erikoislaboratoriomestari Hanne Vainikaisen henkilökohtainen varajäsen, nuorempi tutkija Dipanjan Das on jäänyt pois yliopiston palveluksesta 31.5.2022, minkä vuoksi hän ei ole enää vaalikelpoinen.

 

Vaalijohtosäännön 13 §:n mukaan, jos varajäsen menettää vaalikelpoisuuden, eroaa omasta pyynnöstään tai hänestä tulee toimielimen jäsen, määrää yliopistokollegio yliopistokollegion uuden varajäsenen ja tiedekuntaneuvosto tiedekuntaneuvoston uuden varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi vaalin tuloksen perusteella tai jos se ei ole mahdollista, asianomaista ryhmää kuultuaan.

 

Hanne Vainikaiselle ei voida nimetä varajäsentä vaalien perusteella, koska vaaleissa oli tässä kiintiössä ehdokkaita vain valittavien määrä (10), minkä vuoksi varajäsenen valitsee tiedekuntaneuvosto ko. kiintiön henkilöstön ehdotuksen perusteella. Vaalilautakunnan ohjeen mukaan dekaani on 18.5.2022 päättänyt, että johtava hallintopäällikkö kutsuu ao. henkilöstöryhmän koolle sähköpostilla. Muu opetus- ja tutkimushenkilöstö ja muu henkilöstö -kiintiön kokouksessa 7.6.2022 halukkuutensa tiedekuntaneuvoston varajäseneksi ilmoittivat tutkijatohtori Ana Gebejes ja koordinaattori Timo Kumlin. Äänestyksen perusteella kiintiö on päättänyt ehdottaa Hanne Vainikaisen varajäseneksi Timo Kumlinia. Kokouspöytäkirja on asiakohdan liitteenä.

 

Esitys Määrätään koordinaattori Timo Kumlin erikoislaboratoriomestari Hanne Vainikaisen henkilökohtaiseksi varajäseneksi tiedekuntaneuvoston jäljellä olevaksi toimikaudeksi 31.12.2025 saakka.

 

Päätös Esityksen mukainen.