Dnro 242/01.08.00/2022

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 6

Dosentin arvon myöntäminen PhD Siamak Seyfille

PhD Siamak Seyfi on hakenut hakenut Marketing, especially Tourist Behaviour and Sustainable Consumption Practices (Markkinoinnin, erityisesti matkailijoiden käyttäytyminen ja kestävän kulutuksen käytännöt) dosentin arvoa Itä-Suomen yliopistoon. Dosenttihakemus on pantu vireille 3.2.2022 Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa.

 

Yliopistolain (558/2009) 89 §:n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tutkimustyöhön tai taiteelliseen työhön sekä hyvä opetustaito.

 

Kauppatieteiden laitos on todennut Seyfin hakeman dosentuurin tarkoituksenmukaiseksi laitoksen opetuksen ja tutkimuksen kannalta seuraavin perustein: "Sustainability and responsible consumer behavior is at the focus on the research and education conducted at the Tourism Business research group. Also the business school strategy regarding education and research is emphasizing sustainability more and more. Tourism Business research group is working with researchers from FOBI, RESOURCE and WATER Research Communities on topics connected to sustainable tourist behavior. Dr. Seyfi's expertise on the topic will provide a strong platform for future collaboration in research and education. Tourism Business research group has collaborated with Dr. Seyfi on research application design and collaboration will be strengthened by common PhD researcher supervision and research on sustainable consumption behavior. His expertise will also be useful in several courses in the Tourism Marketing and Management master's degree programme."

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää dosentin arvon myöntämisestä.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani päätti kutsua asiantuntijoiksi (5.4.2022) professori Outi Uusitalon (Jyväskylän yliopisto) ja tenure track -professori Elina Närväsen (Tampereen yliopisto) antamaan lausuntonsa PhD Siamak Seyfin tieteellisestä pätevyydestä Marketing, especially Tourist Behaviour and Sustainable Consumption Practices (Markkinoinnin, erityisesti matkailijoiden käyttäytyminen ja kestävän kulutuksen käytännöt) dosentin arvoa varten. Dekaanin nimeäminä asiantuntijoina toimineet Uusitalo ja Närvänen puoltavat dosentin arvon myöntämistä Seyfille.

 

Seyfi on suorittanut seuraavat tutkinnot: PhD (Econ.) v. 2019 (Pantheon-Sorbonne University, France), MSc in Tourism and Sustainable Development v. 2015 (University of Montpellier III, France) ja BA in French Language and Literature v. 2013 (University of Ferdowsi, Mashhad, Iran). Nykyisessä tehtävässään yliopistotutkijana (Assistant Professor, tenure track, Oulun yliopisto) Seyfi on toiminut vuodesta 2020 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut mm. lehtorina vv. 2019-2020 (Pantheon-Sorbonne University, France), ja apulaislehtorina vv. 2017-2019 (ESCI Business School, France).

 

Dosentilta vaaditaan hyvä opetustaito (Yliopistolaki 558/2009). Dekaani voi vapauttaa hakijan opetusnäytteen antamisesta, jos opetusansiot ovat tiedekunnan dosenttiohjeen mukaisesti todennettavissa muutoin. Dekaani on 1.7.2022 tekemällään päätöksellä vapauttanut Seyfin opetusnäytteen antamisesta ja todennut opetusansiot hakemusasiakirjojen perusteella.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto toteaa, että PhD Siamak Seyfi täyttää yliopistolaissa mainitut dosentin arvon edellytykset ja myöntää Seyfille Marketing, especially Tourist Behaviour and Sustainable Consumption Practices (Markkinoinnin, erityisesti matkailijoiden käyttäytyminen ja kestävän kulutuksen käytännöt) dosentin arvon Itä-Suomen yliopistoon.

 

Päätös Esityksen mukainen.