Dnro 46/00.04.00.02/2022

 

Valmistelija johtava rehtori Jyrki Huusko

§ 5

Opetussuunnitelma- ja tuntijakomuutoksia koskevan toimivallan siirto johtokunnalta johtavalle rehtorille

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 24 §:n mukaan harjoittelukoulun johtokunnan tehtävänä on mm. päättää harjoittelukoulun opetussuunnitelmista. Johtokunta voi johtosäännön mukaisesti siirtää toimivaltaansa kuuluvan asian johtavan rehtorin ratkaistavaksi.

 

Perusasteen ja lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaan tulevien pienimuotoisten tarkennusten, täsmennysten ja muutosten päivittäminen on mielekkäintä siirtää johtavan rehtorin hyväksyttäväksi. Samoin on tuntijaossa tehtävien pienien muutosten osalta.

 

Opetussuunnitelmaan tai tuntijakoon tehtävät merkittävät muutokset hyväksyy aina johtokunta. Merkittäviksi muutoksista katsotaan tässä laajojen uudistusten (esim. opetussuunnitelmauudistus, valtakunnallinen tuntijakouudistus) käyttöönottoa edeltävä hyväksyminen. Sen sijaan esimerkiksi muutokset, jotka perustuvat Opetushallituksen antamiin täsmennyksiin voimassa oleviin opetussuunnitelman perusteisiin tai jo aiemmin voimassa olleiden tuntijakoasetusten välyksissä tapahtuvat tuntijakomuutokset ovat mahdollisia johtavan rehtorin hyväksynnällä.

 

Johtavan rehtorin hyväksymät opetussuunnitelma- tai tuntijakomuutokset tuodaan tiedoksi johtokunnalle.

 

Esitys Johtokunta delegoi johtavan rehtorin hyväksyttäväksi pienimuotoiset opetussuunnitelmaan ja tuntijakoon liittyvät tarkennukset, täsmennykset ja muutokset.

 

Päätös Johtokunta päätti, esityksen mukaisesti, delegoida toimivaltaansa johtavalle rehtorille. Jatkossa johtava rehtori hyväksyy pienimuotoiset opetussuunnitelmaan ja tuntijakoon liittyvät tarkennukset, täsmennykset ja muutokset.

Tehdyt muutokset tuodaan tiedoksi johtokunnalle.