Dnro 1038/03.01.00/2022

 

Valmistelija Riikka Myllys

§ 3

Filosofisen tiedekunnan opiskelijavalinnan perusteista päättäminen vuodelle 2023

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 § mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista. Käsiteltävänä on vuodelle 2023 liitteenä olevien suomenkielisen perustutkintokoulutuksen hakukohteiden, avoimen väylän erillishaun hakukohteiden, siirtovalinnan hakukohteiden sekä opettajankoulutusten kelpoisuusopintojen valintaperusteiden hyväksyminen. Käsiteltävänä on myös yleisten opiskelijavalintaan liittyvien linjausten vahvistaminen ja filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 18.5.2022 vahvistamien aloituspaikkamäärien korjaaminen liitteessä esitettyjen hakukohteiden osalta. Valintaperusteita on valmisteltu osastoissa ja oppiaineissa.

 

Liitteiden toimittamisessa ja kielitaidon todentamisessa noudatetaan Itä-Suomen yliopiston yhteisiä periaatteita ja aikatauluja. Poikkeuksena ovat varhaiskasvatuksen monimuotokoulutuksen hakukohde 1000+ ja valtakunnallisessa kasvatusalan yhteistyössä olevat opettajankoulutusten hakukohteet, joiden liitteiden toimittamisessa noudatetaan valintayhteistyöverkostossa sovittua aikataulua. Aikataulu vahvistetaan osana valintaperusteita.

 

SORA-lainsäädäntö koskee filosofisen tiedekunnan seuraavia koulutuksia:

 

. humanististen tieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkinto logopedian alalla

. psykologian kandidaatin ja psykologian maisterin tutkinto

. opettajankoulutuksen opinnot, joista säädetään yliopistojen tutkinnoista ja erikoistumiskoulutuksista annetun valtioneuvoston asetuksessa

. psykoterapeuttikoulutus, josta säädetään terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetussa valtioneuvoston asetuksessa

 

Liitteenä olevat alakohtaiset terveydentilavaatimukset SORA-arvioinnin tueksi on julkaistu keväällä 2021. Nämä terveydentilavaatimukset liitetään osaksi filosofisen tiedekunnan SORA-alojen opiskelijavalinnan perusteita. Hakijoille tiedotetaan niistä Opintopolku-palvelussa.

 

Esitys Esitän, että tiedekuntaneuvosto vahvistaa liitteenä olevat yleiset opiskelijavalintaan liittyvät linjaukset, korjaa opettajankoulutusten hakukohteiden aloituspaikkamäärät liitteen mukaisesti ja hyväksyy liitteenä olevat valintaperusteet vuodelle 2023 SORA-alojen terveydentilavaatimuksilla täydennettynä.

 

Päätös Esityksen mukainen.