Dnro 1242/01.01.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 3

Tiedekunnassa täytettäväksi tulevan tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävän tehtävänala ja tehtävänmääritys. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen.

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan uusi kansainvälinen kandidaattiohjelma, International Bachelor's Degree Programme in Information Technology, käynnistyy syksyllä 2023. Tietojenkäsittelytieteen laitoksella valmistellun mukaisesti esitetään täytettäväksi tietojenkäsittelytieteen alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävä (Kuopion tai Joensuun kampus). Tehtävä täytetään avoimen haun kautta.

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 11 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävänalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Tehtävänkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävä on opetuspainotteinen ja opetusalana on tietojenkäsittelytiede. Tehtävään kuuluu englanninkielisen kandidaattikoulutuksen (International Bachelor's Degree Programme in Information Technology) suunnitteluun ja sen toteuttamiseen kuuluvat tehtävät, erityisesti opetus- ja ohjaustehtävät sekä opetussuunnitelmatyö.

 

Yliopisto-opettaja/yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Tehtävän opetuskieli on englanti.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee täytettäväksi tulevan tietojenkäsittelytieteen alan yliopisto-opetttajan/yliopistonlehtorin tehtävänalan ja -määrityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.